Superliga: Rad opstao, Novi Pazar ispao

Fudbaleri Rada izborili su opstanak u Superligi Srbije kolo pre kraja plej-aut faze, dok se od elite oprostio Novi Pazar.

Izvor: M.LJ.

Sreda, 17.05.2017.

18:48

Superliga: Rad opstao, Novi Pazar ispao
Foto: StarSport

Pazarce je u niži rang poslao debakl od Čukaričkog na svom terenu sa 5:0, dok su "građevinari" sve brige rešili minimalnim trijumfom nad direktnim rivalom za opstanak Metalcem.

Važnu pobedu ostvario je i Borac koji je u Čačku nadigrao Spartak minimalnim rezultatom, a 1:0 je bilo i u okršaju Bačke i Radnika.

Pred poslednje kolo u zoni ispadanja je Metalac, sa tri boda manje od Borca, pa će u nedelju biti odlučeno ko će se pridružiti Pazarcima u Prvoj ligi sledeće sezone. U Gornji Milanovac u nedelju stiže Novi Pazar, dok Čačani gostuju Radniku u Surdulici.

Borac je u regularnom delu prvenstva bio poslednji iza Novog Pazara, Radnika i Metalca, ali je sa tri pobede i dva poraza u poslednjih pet mečeva uspeo da dođe nadomak opstanka. Metalcu je u poslednjem kolu neophodna pobeda, a Borac se može radovati i nerešenom rezultatu.

Porazu Novog Pazara najviše je doprineo Ognjen Ožegović het trikom (23, 52. i 72. minut), dok su još dva gola postigli Radonjić i Kajević. Za Borac je pogodio Kostić u 22. minutu, a Čačani su mogli Subotičane da savladaju i ubedljivije, ali su promašili penal u 64. minutu.

Rad i Bačka su svoje pobede takođe obezbedili golovima u prvom poluvremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: