Partizan ponovo jedva savladao Vrščane

Košarkaši Partizana savladali su Vršac u gostima rezultatom 81:74, u osmom kolu Košarkaške Superlige.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 15.05.2017.

17:39

Partizan ponovo jedva savladao Vrščane
Foto: StarSport

Partizan je snažan otpor domaćina slomio tek sredinom poslednje deonice kada je stigao do šest poena prednosti, koje je na kraju nekako sačuvao.

Do tog trenutka viđena je prava ’rezultatska klackalica’ u ’Milenijumu’, pošto niti jedna od ekipa nije uspevala da se odlepi, ali su igrači Vladimira Đokića napravili nekoliko grešaka i gost je to kaznio.

Čitavih 35 minuta pre toga obeležila je velika borba – Vrščani su fantastično igrali u reketu, dok je Partizan ostajao u egalu zahvaljujući izuzetnom šutu za tri poena (na kraju imao 50% van linije 6,75).

U prvom poluvremenu dominirao je Nikola Jeftić, koji je već posle 15 minuta imao 14 poena, ali je na drugoj strani Mihajlo Andrić vezao nekoliko uspešnih napada. U nastavku je u palicu u redovima Vršca preuzeo Jordan Minčev koji ipak nije mogao sam.

Vilijam Hečer je uzvratio i odbio nalet protivnika, pa su ’crno-beli’ teškom mukom upisali i sedmi trijumf u nacionalnom šampionatu. Ekipa Aleksandra Džikića trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa jednim porazom, dok je Vršac ostao na začelju sa skorom 1-7.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa po 16 poena bili su Hečer i Birčević, koji je imao i 7 skokova. Odlično ih je pratio Andrić sa 13 (4-6 za tri), 12 je dodao Marinković (3-6 za tri), dva više od Ratkovice.

Spomenuti Jeftić zaustavio se na 16 poena i 4 uhvaćene lopte, koliko je imao i Minčev koji je meč završio sa 13 poena. Osim njih, jedini košarkaš Vršca sa dvocifrenim učinkom bio je Fundić – 12.

U sledećem kolu Partizan igra veliki derbi sa Crvenom zvezdom u četvrtak (18.00), dok Vršac u istom terminu gostuje FMP u Železniku.

Tok meča:

Vrščani su mnogo bolje otvorili meč od favorizovanog protivnika i sveli Partizan na samo dva poena u prvih pet minuta. Strelac je bio Vrabac, dok su s druge strane pogađali Fundić i Jeftić. Vršac je vodio 7:2, pre nego što je Birčević bio precizan, a onda i Ratkovica trojkom izjednačio na 7:7.

Nastavio je Fundić sa odličnom rolom na početku susreta, pridodao mu se i Stojadinović, ali je Partizan brzo preokrenuo, najviše zahvaljujući Mihajlu Andriću. Prvo je Birčević pogodio trojku, potom je Andrić vezao dve uzastopne.

Domaćin se u finišu četvrtine opet vratio u egal, Hečer je realizovao 2+1, pre nego što je Jevtić položio za 19:20 na kraju prvih 10 minuta.

Gde je Andrić stao u prvoj, tu je nastavio u drugoj četvrtini – pogotkom van linije 6,75. Odlično ga je pratio Birčević novim poenima, ali Jeftić nije dozvoljavao protivniku da se odlepi. Vezao je dva uspešna napada, da i nakon poena Fundića Vršac izjednačio na 29:29.

Trener Džikić morao je da zatraži tajm aut, ali ni to nije bilo dovoljno jer su se Vrščani razigrali – Đerić je postigao trojku, Minčev je poentirao u sledećem napadu, pa je domaćin vodio, uprkos trojci Hečera – 34:32.

Igrači Vladimira Đokića sjajno su rešavali situacije posle pik-en-rola i Jeftić je iz reketa poentirao u gotovo svakom napadu. Ipak, Partizan je trojkama Marinkovića i Birčevića nastavio da prati Vrščane, a Koprivica i Vanja (novom trojkom) doneli prednost na poluvremenu – 40:45.

Vršac je eksplozivno otvorio treći kvartal – Jovović je pogodio trojku, a onda asistirao Jeftiću koji opet lagano polaže. Ratkovica je odgovorio na drugoj strani, da bi nakon dugog napada i dva skoka pod obručem Partizana, lopta stigla do Savovića koji je precizan za tri poena – 48:47.

’Crno-beli’ su nastavili da trojkama održavaju rezultat, pogodili čak 10 od 16, ali je Minčev odgovorio istom merom za nastavak ’rezultatske klackalice’.

Nastavili su domaćini sa serijom, sjajno koristili veći broj promašaja rivala – Fundić i Pavković donose +6, ali onda ulazi Hečer i vraća svoj tim, a Majstorović sa linije bacanja postavlja 59:60 pred odlučujuću deonicu.

Poslednju četvrtinu Minčev je otvorio poenima, ali je odgovorio Andrić novom trojkom. Pavković je u sledećem napadu napravio namernu ličnu na Hečeru, koji koristi slobodna bacanja i odvodi Partizan na 61:65. Međutim, razigrani Minčev nastavlja seriju, postiže četiri poena i u ’Milenijumu’ je opet nerešeno.

Tada se ušlo u nešto brži ritam u kojem su Vrščani više grešili, pa je Ratkovica u polukontri lagano položio, a Hečer bio precizan sa poludistance za 65:71.

Hečer je odbio nalet nakon trojke Pavkovića, a sam finiš susreta obeležile su tehničke greške. Prvo je dobio Đerić, a potom i Birčević, koji je vidno nervozan izašao sa parketa i umalo ušao u sukob sa sportskim direktorom Draganom Todorićem.

Na terenu se ušlo u penal završnicu, Vršac nije uspeo da ugrozi Partizan, koji nekako uspeva da ostvari i sedmu pobedu – 74:81.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: