KLS: Novi preokret Partizana, Mega ispustila +16

Ekipa Partizana zabeležila je još jednu pobedu posle preokreta, pošto je u hali 'Pinki' savladala Mega Leks na zatvaranju sedmog kola Superlige – 84:79 (41:43).

Izvor:

Petak, 12.05.2017.

20:30

KLS: Novi preokret Partizana, Mega ispustila +16
StarSport

Crno-beli su stigli do šestog trijumfa i vratili su se na drugu poziciju na tabeli, dok je tim Dejana Milojevića pretrpeo četvrti poraz.

Početak susreta u Sremskoj Mitrovici obeležila je rezultatska 'klackalica' u brzom tempu igre, da bi domaćin prvi preuzeo kontrolu i na odmor otišao sa prednošću.

Mega je na startu drugog poluvremena zaigrala sjajno, predvođena bivšim plejmejkerom Crvene zvezde Nikolom Rebićem napravila je seriju od 16:0 i u poslednji kvartal ušla sa 13 poena prednosti.

Međutim, domaći su tada počeli da promašuju i greše u serijama, na drugoj strani se razigrao Vil Hečer i uz pomoć Branislava Ratkovice polako približavao svoj tim. Milojević je pokušao da trgne svoj tim sa tri vezana tajm-auta za manje od četiri minuta, ali njegovi igrači i dalje ništa nisu uspevali da pogode.

To ih je na kraju i koštalo poraza, pošto su gosti odigrali veoma pametno u finišu i sa linije za slobodna bacanja, uz tehničku za trenera Mega i nesportsku za Vlatka Čančara, priveli meč kraju.

Najzaslužniji za trijumf Beograđa bio je Vil Hečer sa 17 poena, s tim da Amerikanac na nešto manje od četiri minuta do kraja dobio petu ličnu grešku. Stefan Birčević, Branislav Ratkovica i Novica Veličković dodali su po 12, a kapiten Partizana imao je i devet uhvaćenih lopti.

U redovima Mege najbolji je bio Đorđe Simeunović sa 15 poena i četiri skoka, Vlatko Čančar i Nikola Rebić ubacili su po 12, a Sava Lešić 11. Poput Hečera, i Rebić je morao ranije van terena zbog pet faulova, dok su Stefan Pot i Ognjen Jaramaz doživeli distorzije zgloba.
kkpartizan.rs
Uvodnih pet minuta igre u Sremskoj Mitrovici donelo nam je dobar ritam na obe strane, ekipe su se smenjivale u vođstvu, pre nego što je Vlatko Čančar pokrenuo seriju svog tima sa sedam poena za prednost domaćina – 16:12.

Domaćin je pogodio tri, a gost tri trojke, obe ekipe nisu se libile da u ranoj fazi napada upute šut, a i dalje se igralo izuzetno brzo. Crno-beli preko Uroša Lukovića i Stefana Birčevića odgovaraju i vraćaju rezultat u egal, a Dejan Milojević traži prvi tajm-aut. Ipak, nije uspeo trener domaćih da zaustavi pad svog tima, pošto su gosti preuzeli kontrolu i nastavili da kažnjavaju svaku grešku za prvu osetnu prednost na meču – 19:27.

Prvi 'prazan hod' u igri Partizana, na startu drugog kvartala, Mega nije uspela da materijalizuje. Posle dobrog šuterskog početka, domaći su nastavili da se muče, što je crno-belima poslužilo da najpre održe vođstvo, ali da ga potom i uvećaju. Novica Veličković pogodio je dugu dvojku za svoje prve poena, a Milojević je još jednom bio prinuđen da reaguje – 29:37.

Drugi minut odmora bio je daleko delotvorniji nego prvi, kada su u pitanju domaći – Jovan Novak vezao je pet poena, Đorđe Simeunović je potom pogodio svoju treću trojku, a već sedmu za Megu, da bi posle sigurne realizacije Novaka sa linije za slobodna bacanja zaostatak iznostio samo dva poena. U poslednjih 120 minuta igre videli smo nešto više promašaja na obe strane, ali je Mega i dalje bila ta koja je povremeno pogađala, pa je u drugo poluvreme ušla sa dva poena viška – 43:41. Početnih pet minuta prvog poluvremena u potpunosti je obeležio Nikola Rebić, bivši plejmejker Crvene zvezde pogodio je tri trojke i jednu dvojku, što je Mega pretvorila u veliku seriju od 16:0 za najveću prednost u dotadašnjem toku susreta. Domaći su pritom pravili i veliki probleme u skoku gostima, pre svega u fazi napada, a koliko Partizan nije mogao da dođe sebi najbolje govori podatak da je Birčević tek posle pet minuta igre upisao prvi koš za crno-bele – 59:45.

Uspeli su Beograđani da se konsoliduju i odgovore na seriju Partizana, svojom mini-serijom. Vil Hečer ubacio je prvu trojku za goste još od prve četvrtine, a crno-beli su uskoro uspeli da prepolove zaostatak. Međutim, posle sjajne blokade Kostje Mušidija na Veličkoviću, Partizan je ponovo počeo da greši i promašuje, Mega pravi novu seriju od 6:0 i u poslednjih deset minuta ulaze sa velikom prednošću – 67:54. Delovala je Milojevićeva ekipa jako sigurno na ulasku u poslednji kvartal, ali se sve ponovo promenilo posle nekoliko napada. Posle pogotka Simeunovića, Veličković i Vanja Marinković započeli su novi nalet crno-belih, da bi se onda razigrao Hečer i sa osam poena (dve trojke) vratio Partizan na posed zaostatka. U međuvremenu, Rebić je napravio peti faul, ali je to isto i učinio i Hečer, pa su obe ekipe ostale slabije za po jednog plejmejkera – 72:71.

Ni treći vezani tajm-aut u kratkom vremenskom intervalu nije razmrdao domaće, a novi problem za Megu javio se kada je Ognjenu Jaramazu, poput Pota, stradao skočni zglob. Partizan je nastavio da igra brzo, pa je posle trojke Mihaila Andrića, odnosno dva pogođena penala Branislava Ratkovice crno-beli su poveli prvi put od u drugom poluvremenu (76:78). Mega nije mogla ništa da pogodi u preostalih dva minuta, Milojević je zbog protesta dobio tehničku, Čančar napravio nesportsku ličnu grešku, a gosti sa penala overili još jedan trijumf posle preokreta – 79:84.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: