Ćorić izbacio Marija iz 'Magične kutije'!

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je senzaciju u osmini finala Mastersa u Madridu eliminisavši prvog igrača sveta Endija Marija u dva seta – 6:3, 6:3.

Izvor: PT

Četvrtak, 11.05.2017.

18:07

Ćorić izbacio Marija iz 'Magične kutije'!
Getty Images

Mladi teniser ostvario je jednu od najvećih pobeda u karijeri, pošto je posle sat i 26 minuta igre pobedio svetskog broja jedan.

Prvi set obilovao je brejkovima na obe strane, a hrvatski teniser odlučujući je napravio u sedmom gemu, kada je poveo sa 4:3. Usledio je veoma siguran servis gem Ćorića, posle čega je ponovo uspeo da oduzme servis Mariju i tako dobije prvi set.

U drugom setu igralo se dosta ujednačeno, ali bilo je primetno da Mari ne igra dobro. Pedesetdeveti teniser planete odlučujući brejk napravio je u osmom gemu drugog seta, kada je poveo sa 5:3.

Ćorić je potom servirao za meč – prvu meč loptu nije iskoristio, ali zato jeste drugu za trijumf nad prvim igračem planete.
Getty Images
Britanac je tako nastavio sa promenljivim partijama ovog proleća, pošto je prethodno bio eliminisan u prvoj rundi Mastersa u Indijan Velsu, potom u drugoj rundi turnira u Monte Karlo, dok je u Barseloni, koja je prethodila Madridu, poražen u polufinalu od Dominika Tima.

Ranije u toku godine, Mari je bio elmininisan u šesnaestini finala Australijan Opena od Miše Zvereva.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u osmini finala Felisijana Lopesa, i u borbi za polufinale sastaće se sa Keijem Nišikorijem.

Đoković će tako imati priliku da smanji prednost nad Marijem, s obzirom da je Britanac prošle sezone dogurao do finala u kojem je poražen upravo od Novaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: