Dončić jednoglasno Zvezda u usponu, Gudurić treći

Košarkaš madridskog Reala Luka Dončić dobio je nagradu "Zvezda u usponu" za najboljeg mladog igrača Evrolige ove sezone.

Izvor: ÐN

Sreda, 10.05.2017.

12:31

Dončić jednoglasno Zvezda u usponu, Gudurić treći
Photo by Emilio Cobos/EB via Getty Images

Dončić je priznanje za najboljeg igrača do 22 godine dobio odlukom svih trenera Evrolige i tako pobedio drugoplasiranog centra Darušafake Anta Žižića, dok su treće mesto podelili Marko Gudurić iz Crvene zvezde i Ilemane Diop iz Baskonije.

Dončić je tek nedavno napunio 18 godina, ali je u sezoni u kojoj je Real obezbedio mesto na Fajnal-foru Evrolige u Istanbulu bio jedan od najzaslužnijih sa 8,1 poenom, 4,5 skokova i 4,3 asistencije u proseku po utakmici.

Ujedno, slovenački košarkaš postao je najmlađi dobitnik nagrade "Zvezda u usponu", a tek drugi iz Reala, posle Nikole Mirotića koji je dva puta bio laureat.

Pored Mirotića samo je još srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović dva puta bio najbolji mladi košarkaš Evrolige, a jednom je nagradu dobio sadašnji kapiten Partizana Novica Veličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: