Partizan u finišu slomio FMP za drugo mesto

Ekipa Partizana pobedila je FMP 82:71 u hali "Aleksandar Nikolić" u šestom kolu Košarkaške lige Srbije.

Izvor: PT

Utorak, 09.05.2017.

17:50

Partizan u finišu slomio FMP za drugo mesto
Starsport

Izabranici Aleksandra Džikića slomili su otpor gostiju iz Železnika tek u 39. minutu, kada je Ratkovica pogodio trojku za maksimalnih +10, 79:69. Na kraju crno-beli su zasluženo ostvarili peti trijumf u sezoni, dok su gosti iz Železnika pretrpeli tek drugi poraz.

Najefikasniji u pobeničkom sastavu bio je Luković sa 15 poena, Vrabac je postigao poena manje, dok je Birčević ubacio 13. Kod gostiju, bolji od ostalih bio je Džona Bolden koji je imao učinak od 14 poena i četiri skokova.

Utakmica otvorena je veoma ujednačeno, međutim pri kraju prve četvrtine FMP pravi seriju koju je predvodio Nikola Žižić za dve uzastopne trojke. Posle prve četvrtine gosti su imali pet poena prenosti 27:22.

Preslikana igra viđena je u drugoj deonici, a u konstantnom vođstvu bili su izabranici Dušana Alimpijevića. Na tri minuta do kraja Partizan je uspeo da dođe do preokreta trojkom Stefana Birčevića, ali isto merom je uzvratio raspoloženi Filip Čović. Do kraja poluvremen FMP je uspeo da zadrži minimalnu prednost 44:43.

Treća četvrtina obeležena je međusobnim serijama. Crno-beli su u par navrata uspevali da odu na plus sedam ili plus osam, ali uvek ih je čekao odgovor gostiju, pa se pred poslednju deonicu ušlo sa rezultatom 62:59.

Držao se FMP dobro u poslednjih deset minuta, međutim trojkama Ratkovice i Hečera Partizan je stavio tačku na pobednika.
Starsport
Početak utakmica obeležio je brz tempo obe ekipe, a prvi koš na utakmici postigao je reprezentativac Srbije Stefan Birčević. Timovi su pogađali u velikom procentima, pa je posle samo tri i po minuta utakmice rezultat bio 11:7 za Partizan, posle čega je trener FMP Dušan Alimpijević zatražio tajm-aut.

Ekipe su nastavile da igraju u dobrom ritmu, a FMP je u ovom delu utakmice predvodio Džona Bolden sa sedam postignutih poena. Klub iz Železnika nešto čvršće je ušao u drugu polovinu prve deonice, što je rezultiralo da brzo ispune bonus.

Usledilo je nekoliko lošijih napada crno-belih, što je FMP iskoristio i preko Ljubičića i Boldena dolaze do prednosti 21:19. Majstorović je u dva navrata bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, dok je sa druge strane Žižić postigao dve uzastopne trojke za maksimalnih +6, 27:21.

Do kraja četvrtine rezultat se nije mnogo menjao, pa je ostalo posle prvih deset minuta 27:22.

Druga četvrtina sporije je otvorena, a domaći igrači su nastavili da se muči sa linije slobodnih bacanja. Posle promašaja Vila Hečera, usledila je kontra gostiju, koju iskorišćava Bursać za 29:24. Aleksandar Džikić bio je primoran da zatraži tajm-aut.

U nastavku, igralo se ujednačeno a FMP je uspevao da održi minimalnu prednost. Međutim, serijom 5:0 Partizana, crno-beli na četiri minuta do kraja dolaze do izjednačenja. U narednom napadu gosti iz Železnika nisu uspeli da iskoriste napad, a Stefan Birčević pogađa za tri poena i vođstvo Partizana.

Iako se igra dosta efikasno, sudije stalnim sviranjem faulova ubijaju tempo. Na tri minuta do kraja, crno-beli su izveli 22 slobodno bacanje, od čega su pogodili samo 12. Trojkom Filipa Čovića FMP ponovo dolazi do prednosti, a potom prvim košem na utakmici Radovanovića dolaze na +3, 44:41.

Do kraja četvrtine, samo je još Ratkovica poentirao i to sa linije za slobodna bacanja.
Starsport
Drugo poluvreme otvoreno je slično kao i utakmica, sa dosta poena na obe strane. Pri vođstvu FMP od 50:48, usledio je najlepši potez na utakmici – monstruozna blokada Vanje Marinkovića. Međutim, u nastavku igralo se dosta nepovezano, a ređale su se greške sa obe strane.

Međutim, na pet minuta do kraja Stefan Virčević pogađa trojku, za +3 domaćih košarkaša. Posle šeste izgubljene lopte gostiju u drugom poluvremenu, Partizan preko Vanje Marinkovića, koji pogađa uz faul, dolazi na +6, 56:50. Na asistenciju Birčevića, Luković sjajnim zakucavanjem donosi maksimalnih +8 za crno-bele.

Do kraja četvrtine, FMP je odigrao mnogo bolje u napadu i preko Ljubičića i Lazarevića stigli na minimalan zaostatak. Pogotkom Veličkovića, crno-beli pred poslednju deonicu ulaze sa +3, 62:59.

Gosti iz Železnika loše su krenuli u četvrtoj četvrtini, što su izabranici Aleksandra Džikića iskoristili preko Adina Vrabca, koji je košem uz faul povećao prednost na 67:59. Košem Davidovca, FMP prekida mini seriju domaćih košarkaša.

Ekipa Dušana Alimpijevića pokazala je veliku borbenost tokom ovog periodu i košem Boldena zasluženo hvataju priključak, 67:66. U ovom delu se igralo se u serijama, a Partizan preko Hečera dolazi do osetnije prednosti 72:66.

Do kraja utakmice FMP je pokušavao, međutim nisu uspeli ozbiljnije da priprete ekipi Aleksandra Džikića. Konačan rezultat 82:71.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: