Đurđević za pobedu u Ivanjici i prvo mesto

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Javora u Ivanjici u meču 34. kola Superlige Srbije – 2:1 (0:0).

Izvor: SM

Petak, 05.05.2017.

19:50

Đurđević za pobedu u Ivanjici i prvo mesto
Starsport

Nova tri boda crno-belima doneo je napadač Uroš Đurđević koji je bio dvostruki strelac na ovom meču.

Đurđević je postigao golove u u 47. i u 55. iz penala, čime je stigao do 21. pogotka, dok je Eliomar u 67. minutu ublažio poraz Javora.

Partizan je produžio seriju na 32 meča bez poraza, među kojima je čak 29 pobeda, ali i preuzeo prvo mesto tabele, bar do sutra kada Crvena zvezda gostuje Voždovcu.

Utakmica u Ivanjici bila je nakratko prekinuta u 77. minutu posle niza uvredljivih transparenata navijača Partizana na račun Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.

Prvo poluvreme pripalo je u potpunosti Partizanu, ali ekipa Marka Nikolića nije uspela da dođe do gola, jer je u završnicama akcija nedostajalo koncentracije, pre sva Đurđeviću.

Imao je i Javor dobru priliku u 29. minutu preko Milovana Milovića, ali je njegov šut odbranio Nemanja Stevanović. Partizan je dobro počeo drugi deo meča, Marko Janković izveo je korner s desne strane, a lopta je uz dosta sreće stigla do usamljenog Djurdjevića na drugoj stativi, koji ju je sa oko dva metra prosledio u mrežu Javora.

Golman Javora Vladan Đgatović je samo šest minuta kasnije loše procenio situaciju, krenuo je na loptu, ali je do nje prvi stigao Janković, pa ga je čuvar mreže gostiju oborio, a sudija je svirao jedanaesterac. Siguran izvodjač najstrože kazne bio je Djurdjević kome je to bio 21. gol u sezoni, pa je tako izbio na prvo mesto liste strelaca.

Javor se nije predavao, pritiskao je rivala, što je donelo rezultat u 62. minutu. Golman crno-belih, Stevanovića, napustio je kazneni prostor i izašao na skoro 40 metara u nameri da spreči kontru, zakasnio je, a Eliomar ga je prešao i rutinski pored njega poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Javor je osmi u plej-of grupi Super lige sa 22 boda, dok je Partizan prvi sa 49.
Tok meča:

U prvih deset minuta nisu viđene konkretnije prilike, da bi pet minuta kasnije Partizan zapretio pred golom domaćina.

Nemanja Miletić je centrirao s leve strane, Marko Janković prihvatio loptu, i pao u šesnaestercu posle driblinga sa Amanovićem. Igrač gPartizana tražio je penal, ali sudija nije pokazao ništa i meč je nastavljen.

Janković je strašno šutirao sa preko 20 metara, ali je lopta otišla preko prečke. Pre toga su fudbaleri Javora smatrali da su oštećeni, jer im je prekinuta akcija zbog ofsajda

Najbolu šansu imao je domaćin u 29. minutu preko Milovića, ali je njegov udarac završio pravo u ruke golmana Nemanje Stevanovića.

U nastavku meča crno-beli su nastavili sa dominacijom na terenu, a u 36. minutu videli smo spornu situaciju. Napadač Beograđan Uroša Đurđevića se spremao da šutira ka portivničkom golu, kada ga je Tomanović sa leđa nagazio po stopalu, ali sudija nije dosudio start i meč je nastavljen.

Samo dva minuta kasnije, Nebojša Kosović je propustio odličnu šansu za vođstvo. Golman domaće ekipe odbranio je Leonardov udarca, a Kosović nije uspeo da od odbitka ubaci loptu u mrežu, iako je bio na ivici peterca.

Iako dominatniji na terenu, gosti posle 45 minuta igre odlaze bez vođstva u Ivanjici. Na samom satrtu drugog dela meča, gosti vode golom Uroša Đurđevića od 47. minuta koji se tako izjednačio na vrhu liste strelaca sa Leonardom (0:1).

Samo sedam minuta kasnije Đogatović je oborio Jankovića i ovoga puta sudija nije imao dilemu i pokazao je na "belu talku". Precizan je bio Đurđević koji je sada prestigao Brazilca i postiže svoj 21 gol u ovoj sezoni (0:2).

U 59. minutu šansu je imao Javor preko Eliomara koji glavom vraća loptu na peterac crno-belih, ali je Tripković šutirao pravo u Stevanovića.

Do kraja susreta Javor je imao još nekoliko pokušaja da dodje do izjednačenja, ali nije drugi put uspeo da savlada Stevanovića. Samo tri minuta kasnije, isti igrač smanjuje prednost svog bivšeg kluba (1:2). Golman Stevanović je pogrešio i napustio je kazneni prostor i izašao na skoro 40 metara u nameri da spreči kontru, što je iskoristio Eliomar.

Opasno su zapretili Ivanjičani u 66. minutu, preciznije Terzić koji je sjajno šutirao u donji levi ugao Stevanovićevog gola, ali je ovaj odlično intervenisao.

Prekinuta je na trenutak utakmica u Ivanjici jer su navijači Partizana izneli uvredljiv transparent na račun FSS i "večitog rivala". Sudija je sačekao da se ukloni transparent i dao znak da se nastavi meč, ali je ubrzo ponovo zbog iste uvredljive parole još jednom prekinuo meč.

Posle kratke prinudne pauze, Vasić je dao znak da se utakmica nastavi, a odmah je Javor imao priliku da izjednači.

Vuk Mitošević je u 81. izveo "slobodnjak" sa ivice kaznenog prostora, ali je Stevanović još jednom bio na mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

248 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: