Armenulić za B92: Najbolje je da se vrati Beker

Teniski stručnjak Radmilo Armenulić rekao je za B92 da ga Novakova odluka o raspuštanju tima nije iznenadila i otkrio ko bi bio najbolji da zameni Vajdu.

Izvor: SM

Petak, 05.05.2017.

17:59

Armenulić za B92: Najbolje je da se vrati Beker
Starsport

Drugi reket sveta raspustio je čitav stručni štab koji su činili trener Marijan Vajda, kondicioni trener Gebhart Fil Grič i fizioterapeut Miljan Amanović.

Đoković se dogovorio s Vajdom, Filom Gričem i Amanovićem da zaključno s Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju.

Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima.

Armenulić, koji odlično poznaje Novaka Đokovića kaže da je ovakvu odluku očekivao jer su poslednji rezultati uticali na to.

“Očekivao sam ovu odluku jer poslednji rezultati Novaka Đokovića ne odgovaraju bivšem prvom igraču sveta, tako da je moralo nešto da se promeni i u pristupu mečevima, a pre svega u samom treningu”.

Bivši teniser i trener smatra da je drugi reket sveta lično doneo ovakvu odluku i obrazložio zbog čega misli da je teniser Srbije ispravno postupio.

“Ne znam da li je bilo obostrano, ja još uvek nemam tu informaciju, ali tu odluku donosi igrač i mislim da je Novak Đoković ispravno postupio.

Njegov stručni štab koji je godinama sa njim postao mu je deo porodice, tako da se u tom smislu gubi autortitet i zbog toga će morati da oformi jedan ozbiljan stručni štab, gde će verovatno morati da bude trener neko poput Borisa Bekera, Pit Samprasa ili možda neke druge velike bivše teniske zvezde, što bi bilo poželjno. Naravno, uz to ide i novi fitnes trener, nutricionista, fizio. Mislim da je odluka dobra i nadam se da će mu se posle ovoga popraviti igra. Nešto mora da se promeni, pre svega, u taktici jer on ne može da bude brže nego što je bio, jednostavno mora da skrati poen, a to znači drugi pristup igri, volej, prilaz mreži i možda više direktnih poena s osnovne linije”.
Getty Images
Posle iznenadne Đokovićeve odluke postavlja se pitanje ko bi mogao da postane novi trener teniskog asa, a Armenulić bi voleo da se vrati nemački trener.

“Najbolje bi bilo da se vrati Boris Beker, koji je praktično postao trener uz Novaka. To mu je bila prva funkcija kao teniskog trenera. On se uigrao na neki način, postao je dobar trener, a najbolji Novakovi rezultati su postignuti dok je Nemac bio sa njim. Beker ga odlično poznaje, zna njegov stil igre i zna šta bi trebalo da se promeni, a to bi mu bio i moj savet”.

Osvajanje Rolan Garosa prošle sezone označio je kraj jedne i početak nove ere svetskog tenisa.

“Mislim da je glavni razlog Novakovog pada trening. Trening mora da se intevizira, da bude redovniji i bolji. Mislim da u poslednje vreme nije trenirao kako smo očekivali ili kako je ranije trenirao”.

Posle ovakve odluke postavlja se pitanje i šta je razlog ovakve odluke?

“Verovatno je razmišljao o tome šta mu se desilo u poslednja dva, tri meseca i doneo odluku da nešto mora da se promeni. Znam da igrač o svemu odlučuje, ali ipak mora s nekim da se konsultuje, jer sa sa strane se neki put vidi bollje nego što vidi i sam igrač, tako da stručni štab mnogo znači”.

Za kraj razgovora Armenulić je izjavio da će najbolji sprski teniser popraviti svoju igru.

“Očekujem da će Novak do Rolan Garosa da popravi formu, ne znam da li će da potvrdi sve poene, ali je sigurno da će u narednom periodu da igra bolje nego što je igrao”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: