Prvenac Botasa, Hamilton bez podijuma u Sočiju!

Vozač Mercedesa Valteri Botas trijumfovao je na Velikoj nagradi Rusije i tako stigao do prve pobede u karijeri.

Izvor: ÐN

Nedelja, 30.04.2017.

15:34

Prvenac Botasa, Hamilton bez podijuma u Sočiju!
Photo by Clive Mason/Getty Images

Botas je trku u Sočiju završio za nešto manje od sekunde od drugoplasiranog Sebastijana Fetela, dok je treće mesto na podijumu osvojio Kimi Raikonen.

27-godišnji momak iz Nastole je već u ranoj fazi trke pretekao dvojac iz Ferarija koji je startovao sa prve, odnosno druge pozicije i tako stigao do najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri.

Botas se do sada 11 puta peo na postolje, samo jednom kretao sa pol pozicije, a u Sočiju je došao red da podigne pobednički pehar. Osim njegovog trijumfa, vikend u Rusiji obeležio je slab nastup Luisa Hamiltona – Britanac je grešio na treninzima i kvalifikacijama, pa će morati da se zadovolji četvrtim mestom.

Međutim, borba za šampiona nije bila toliko jednosmera jer je Nemac u bolidu Ferarija pretio do nekoliko krivina pred kraj, ali nije imao dovoljno vremena da pretekne Botasa. Koštao ga je nešto slabiji start i nije bilo dovoljno ni to što je u poslednjih dvadesetak krugova stizao rivala iz Mercedesa.
Photo by Clive Mason/Getty Images
S druge strane, Botas je u svom 82. nastupu ostvario san u Formuli 1, poništivši malu grešku prilikom odlaska u boks.

Već na startu trke vozač Meklarena Fernando Alonso morao je da odustane zbog kvara bolida, a Botas je pretekao Ferarije i pobegao im.

Posle Hamiltona, prvih deset u Sočiju kompletirali su Maks Ferstapen, Serhio Peres, Esteban Okon, Niko Hulkenberg, Felipe Masa, Karlos Sains junior.

Ni Fetel neće biti nezadovoljan rezultatom u Sočiju jer je stigao do 86 bodova u generalnom plasmanu i uvećao prednost nad Hamiltonom koji ima 73. Na trećem mestu je današnji šampion sa 10 bodova manje od klupskog kolege.

Što se tiče konstruktora, Ferari je pretekao Mercedes i ima 102 boda, tri više od najvećeg konkurenta.

Šampionat Formule 1 nastavlja se za dve nedelje kada je na programu Velika nagrada Španije na legendarnoj "Katalunji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: