Nastase o Sereni: Boja deteta, čokolada i mleko?

Selektor Fed kup reprezentacije Rumunije Ilije Nastase napravio je skandal rasističkim komentarom na trudnoću američke teniserke Serene Vilijams.

Izvor: MLJ

Subota, 22.04.2017.

09:31

Nastase o Sereni: Boja deteta, čokolada i mleko?
Getty Images

"Da vidimo koje će boje biti. Čokolada i mleko“ rekao je Nastase na konferenciji za štampu posle žreba za duele sa Velikom Britanijom u Fed Kupu.

Nastase je to rekao jednom od članova tima Rumunije, dok je Simona Halep odgovarala na pitanja novinara u vezi sa trudnoćom američke Grend slem šampionke.

Predstavnici za javnost Serene Vilijams su u sredu potvrdili da je trudna i da čeka dete Aleksisa Ohanijana, jednog od osnivača Redita.

"Međunarodna teniska federacija ne toleriše diskriminatorni i uvredljiv govor i ponašanje takve vrste“ piše u saopštenju ITF, a iz ove organizacije kažu da su svesni Nastaseovog komentara i da je istraga u toku, posle koje bi Nastase mogao da bude suspendovan.

Predsednik Teniskog saveza Rumunije Georgi Kozak nije ovim povodom hteo da daje izjave za medije, a Nastaseu je ovo drugi put da o Sereni Vilijams govori u negativnom kontekstu u poslednjih mesec dana.

Prethodno je krajem marta izneo neutemeljene tvrdnje o dopingu Vilijamsove. Osim toga, on je u četvrtak tokom timskih večera, selektorku Fed Kup tima Velike Britanije En Ketavong pitao za broj sobe.

Ketavong je takođe trudna i čeka drugo dete.

Serena Vilijams će zbog trudnoće propustiti ostatak sezone na WTA turu, a njen povratak se očekuje početkom 2018. godine. Od početka godine imala je problema i sa kolenom, a osvojila je titulu na prvom Gren slemu u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: