"Krađa!"

Duplom pobedom fudbaleri Real Madrida eliminisali su minhenski Bajern u četvrtfinalu Lige šampiona, ali ni taj duel nije prošao bez kontroverzi.

Izvor: ÐN

Sreda, 19.04.2017.

09:45

Foto: YouTube screenshot

Nakon pobede od 2:1 na ’Alijanc areni’, Real je istim rezultatom izgubio u regularnom delu meča na ’Bernabeuu’, ali je na krilima Kristijana Ronalda preokrenuo u produžetku – 4:2.

Portugalac je postao prvi fudbaler koji je postigao 100 golova u Ligi šampiona, ali su upravo oni kojima je oborio rekord bili neregularni.

Oba pogotka došla su iz ofsajd pozicije – prvi kada je prihvatio centaršut Serhija Ramosa i drugi, posle fantastičnog solo prodora Marsela.

"Bili smo bolji, imali smo više šansi, nije lako dati šest golova Bajernu. Pošteno smo pobedili. Navikli smo da se mučimo, srećni smo. Bajern je pokazao da je sjajan tim, ali smo mi bili odlični", rekao je Ronaldo nakon dvomeča u kojem je postigao pet od šest golova svog tma. Međutim, činjenice su drugačije, a osim golova iz nedozvoljenih pozicija, sudija Viktor Kasai dodatno je uticao na rezultat kada je isključio Artura Vidala u 84. minutu. Čileanac je startovao na loptu, mađarski sudija to nije video i pokazao mu je drugi žuti karton.

"Ne mislim da je Real bilo kako uticao na sudije. Oni jednostavno nisu dorasli zadatku. Nikada nisam podržavao uvođenje video tehnologije, ali moram priznati da je sada neophodna", rekao je trener Bajerna Karlo Ančeloti.

Italijan je istakao da je njegov kolega sa klupe ’Kraljevskog kluba’ i bivši učenik Zinedin Zidan saglasan sa tom ocenom.

"Jednostavno, polufinalista ne sme biti tako direktno određen. Pričao sam sa Zidanom posle utakmice i saglasili smo se da je suđenje bilo loše. Takvo suđenje ne bi smelo da se dešava u ovom takmičenju na ovom nivou. Nadam se da će VAR uskoro biti uveden", rekao je Ančeloti. Ipak, francuski trener nije imao isto viđenje utakmice.

"Sudija? Razgovarao sam sa Ančelotijem i to je to. Nikada ne pričam o sudijama, svašta može da se dogodi. Razgovarali smo o drugim stvarima", naveo je Zidan.

Za razliku od svog trenera, fudbaleri bavarskog giganta bili su mnogo oštriji u ocenama sudijske ekipe koja je, prema njihovim rečima, zaslužna za veliku krađu u Madridu.

"Kada se sretnu dva ovako velika kluba u Ligi šampiona, pljačka poput ove ne sme da se dogodi. Kada su igrači Reala počeli da strahuju, tada je sudija počeo svoj šou. Osetili smo to, počeli smo da lutamo. Želeli smo da prođemo i sada osećamo bes jer su duel takvog intenziteta rešile sudije. Napravio je mnogo grešaka i izbacio nas iz Lige šampiona", istakao je ljuti Vidal, koji je najveći tragičar jer je u prvom susretu promašio jedanaesterac pri rezultatu 1:0 za Bajern.

Jednako nezadovoljan bio je i Arjen Roben, nekadašnji član madridskog velikana.

"Znate moje mišljenje, šteta je jer je ovo bila sjajna utakmica. Svi na svetu su videli dva velika tima jedan naspram drugog i sjajne igrače na terenu". Bivši vezista Bajerna i Mančester junajteda Oven Hargrivs ocenio je da je neprihvatljivo da utakmica ove važnosti bude rešena sudijskim greškama, dok je Frank Riberi otišao korak dalje i na društvenim mrežama kritikovao Kasaija. Francuz je na "Instagramu" objavio nekoliko skrinšotova Ronaldovih golova.

U priču se uključio i Đerar Pike, defanzivac Barselone i najveći protivnik ’Kraljevskog kluba’. Pike je ’tvitovao’ samo tri tačke (...), baš u trenucima kada su Madriđani izjednačili, što su mnogi protumačili kao ironični komentar na dešavanja sa ’Bernabeua’.

Momentalno mu je odgovorio ko drugi do Serhio Ramos, a poznato je da dvojica španskih štopera imaju dugu istoriju međusobnih prepirki, uprkos tome što igraju zajedno za nacionalni tim.

"Neka Đerar vrati film i seti se svega što se desilo protiv Pari Sen Žermena. Videćemo šta će se dogoditi u sredu", kratak je bio Ramos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: