Madriđani u polufinalu, Real pogurale i sudije!

Fudbaleri Reala i Atletika plasirali su još jednu godinu u polufinale Lige šampiona, eliminisavši Bajern Minhen, odnosno Lester Siti.

Izvor: AK

Utorak, 18.04.2017.

20:45

Madriđani u polufinalu, Real pogurale i sudije!
Foto: Getty images

Real je posle 2:1 u Minhenu izgubio istim rezultatom u Madridu od Bajerna, ali je uz pomoć sudija na čelu sa Mađarom Viktorom Kašaijem postigao tri gola u produžecima za preokret na 4:2.

S druge strane, Atletiko je remizirao u Engleskoj s Lesterom 1:1, što je bilo dovoljno "jorgandžijama" zbog minimalca na svom terenu u prvom susretu.

Nakon što u prvih 45 minuta nije bilo golova, iako je bilo šansi s obe strane, Bajern stiže do vođstva na Bernabeuu golom Roberta Levandovskog iz penala u 53. minuta. Kazemiro je bespotrebno oborio Riberija.

Real kreće u ofanzivu i stiže do izjednačenja u 76. minutu, Kristijano Ronaldo je pogodio glavom posle sjajnog centaršuta Kazemira, ali samo dva minuta kasnije Serhio Ramos reaguje traljavo u svom kaznenom i autogolom donosi Bavarcima produžetke.

Pet minuta pre kraja Bajern je oštećen od strane sudija, prestrogo je drugi žuti karton dobio Arturo Vidal, ali to kao da im nije bilo dovoljno, već u 104. minutu nisu videli ni ogorman ofsajd u kojem se našao Ronaldo, koji drugim golom poravnava na 2:2.
Foto: Getty images
Ovaj gol je slomio goste, a Real to sjajno koristi te u narednoj deset minuta stavlja tačku na pobedu. Nesebični Marselo je posle sjajnog solo prodora servirao Ronaldu het-trik, da bi konačan rezultat postavio Marko Asensio, nakon što "izlomio" Humelsa lako je savladao nemoćnog Nojera.

Atletiko je pove u Lesteru u 26. minutu, kada je Filipe Luis poslao dubinski centaršut sa leve strane na drugu stranu šesnaesterca, a tamo sjajno skočio Saul Njiges i glavom savladao Kaspera Šmajhela sa oko 12 metara.

Nadu Lesteru vratio je Džejmi Vardi u 61. minutu, nakon šuta Čilvela sa leve strane lopta se odbila u gužvi do napadača "lisica", koji je sa oko pet metara zakucao pod prečku.

Lester je nastavio da napada i ređao je šanse, a najbolju je propustio Rijad Mahrez iz slobodnog udarca u 76. minutu, kada je njegov šut završio malo iznad prečke.

Tok mečeva:

Foto: Getty images
Madrid Sjajna šansa za Bajern u devetom minutu, Riberi je probio po levoj strani uz pomoć Alabe, posleo je loptu na peterac gde iz prve šutira Alkantara, ali maestralno uklizava Marselo i sprečava gol.

Lester Miran uvod meča, "lisice" imaju inicijativu, ali osim jednog bezopasnog šuta nije bilo uzbuđenja.

Madrid Real polako smanjuje pritisak Bajerna, sve lakše stiže do kaznenog prostora Nemaca, opasno je zapretio Karvahal u 25. minutu, ali pored gola.

Lester GOOOOOL! Atletiko vodi 1:0! Od 26. minuta. Felipe Luis je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor, a Saul Njiges odlično skočio i poslao loptu u donji levi ugao uz stativu.

Madrid Malo je nedostajalo da Real povede u 28. minutu, Nojer je loše reagovao, na odbitak natrčao Ramos koji je gađao donji levi ugao, ali Boateng reaguje ispred gol linije i spasava Bajern.
Foto: Getty images
Lester Mahrez je imao dobru šansu u 34. minutu, dobio je loptu u kaznenom prostoru, ali je šutirao po sredini gola, pravo u Oblaka.

Madrid Dve prilike za Real u kratkom periodu, desetak minuta pre poluvremena. Prvu nije iskoristio Kros, šutirao je preko gola sa ivice kaznenog, drugi je upropastio Ronaldo, bio je suviše sebičan.

Lester "Lisice" kreću na sve ili ništa u nastavku, prete dobro Atletiku na samom startu drugog poluvremena, ali je Benjamin Čilvel promašio iz sjajne situacije, šutirao je preko gola.

Madrid GOOOOOL! Bajern vodi 1:0 u Madridu! Od 52. minuda. Arjen Roben je utrčao u kazeni proctor sa leve strane, Kazemiro loše reaguje i obara Holanđanina, a Robert Levandovski pogađa sa bele tačke i vraća Bavarce u igru za polufinale.

Lester GOOOOL! Lester je izjednačio na 1:1! Pola sata pre kraja "lisice" uspevaju da stignu do gola nade. Posle centaršuta Olbrajdona sa desne strane, lopta prolazi na drugu stativu do Čilvela, njegov udarac je izblokira rukom, ali na loptu natrčava Džejmi Vardi i zakucava je u mrežu Atletika.
Foto: Getty images
Madrid GOOOOL! Real poravnava na 1:1! Petnaest minuta pre kraja utakmice na Bernabeuu, Kristijano Ronaldo koristi sjajan centaršut Kazemira i glavom postiže treći gol u dvomeču sa Bajernom.

Lester Zamalo su "lisice" preokrenule, Mahrez je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla bukvalno nekoliko centimetara iznad gola.

Madrid GOOOOL! Bajern opet vodi – 2:1! Dva minuta pošto je primio gol Bajern je vratio vođstvo i stigao do rezultata koji mu donosi produžetke. Miler je
proigrao Levandovskog u kaznenom prostoru, Poljak prima loptu grudima, Serhio Ramos pokušava da izbije loptu, ali se spetljao i postigao autogol.

Madrid Crveni karton! Bajern ostaje sa igračem manje pet minuta pre kraja, sudija je nepravedno pokazao drugi žuti karton Arturu Vidalu. Teško da je bio i faul.
Lester Kraj! Lester i Atletiko su igrali 1:1, Madriđani su šesti put izborili polufinale LŠ. Na Bernabeuu će se igrati produžeci.
Foto: Getty images
Madrid Prva pretnja u produžetku, Asensio je gađao donji levi ugao, ali je Nojer sjajno reagovao i izbacio loptu u korner.

Madrid GOOOOL! Real je izjednačio na 2:2 u 104. minutu! Ramos je poslao loptu u kazneni prostor gde je Kristijano Ronaldo prihvata, sudije nisu videle da je bio u ofsajdu, a Portugala sa desetak metara ne propušta ovaj "poklon".

Madrid GOOOOL! Preokret Reala na 3:2! Marselo se prošetao kroz odbranu Bajerna, a onda nesebično servirao Kristijnu Ronaldu loptu za het-trik, peti gol u ovom dvomeču, jubilarni 100. u Ligi šampiona.

Madrid GOOOOL! Real je dotukao Bajern sa 4:2! Mladi Marko Asenisio sjajnom solo akcijom stiže do kaznenog prostora, dva puta je "izlomio" Humelsa, a onda savladao Nojera dijagonalom po zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

554 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: