Božović: Zvezda zna da igra samo na pobedu

Miodrag Božović, trener Crvene zvezde, tvrdi da Crvena zvezda neće kalkulisati, te da će igrati isključivo na pobedu u 154. derbiju.

Izvor: P.T.

Ponedeljak, 17.04.2017.

13:53

Božović: Zvezda zna da igra samo na pobedu
Foto: Starsport

Utakmica 31. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana, 154. večiti derbi koji bi mogao da odluči šampionsku trku, igra se sutra od 17.30 na stadionu Rajko Mitić.

„Derbi je najvažnija utakmica u srpskom fudbalu i ovog puta u njoj može da se odluči ko će biti šampion. Pritisak jeste veliki, ali mi smo ekipa koja napada i zato nećemo da kalkulišemo i igramo na remi. Nadam se da ćemo pobediti i zbog toga što smo u prošlom derbiju ostali dužni našim navijačima, jer nismo prikazali dobru igru. Mi ne umemo da se branimo čak i da hoćemo, a koliko ćemo moći da napadamo to zavisi i od protivnika“, rekao je Miodrag Božović.

On je istakao da favorita sutra nema.

„Derbi je lepši zbog ambijenta nego zbog igre, ali to je naša realnost. Bolju utakmicu od ove nemamo. Ne treba ga porediti za mečevima u Italiji ili Engleskoj. Ovo je utakmica trenutne inspiracije i nema favorita“. Izjavu kolege Marka Nikolića „da će Partizan ići na pobedu“ doživljava kao logičnu.

„Bilo bi čudno da je rekao nešto drugo. Svi vide svoju šansu. Partizan nam je često davao golove u poslednjim trenucima, ali sada ćemo pokušati da sačuvamo mrežu“.

Miodrag Božović se ne obazire mnogo na činjenicu da bi u slučaju pobede postao, bar kada su u pitanju procenti, najuspešniji trener Crvene zvezde u poslednjih 20 godina. On bi na listi prestigao trenutno prvoplasiranog Italijana Valtera Zengu.

„Ukoliko ne osvojimo titulu to uopšte neće da biti važno, ali ako je osvojimo onda hoće“, rekao je Božović.

Crnogorski trener se nada punim tribinama, a zbog najave lošeg vremena ne brine, jer smatra da će u tom slučaju igra da bude brža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: