"Ludnica" na Brdu, Zvezda iščupala važnu pobedu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički rezultatom 4:3 u fantastičnom meču koji je obeležio 27. kolo Superlige Srbije.

Izvor: ÐN

Nedelja, 19.03.2017.

15:05

StarSport

Čuka i Zvezda su na Banovom Brdu odigrali otvorenu utakmicu tokom koje je ritam bio na izuzetno visokom nivou svih 90 minuta.

Zvezda je ispustila prednost od 0:2, potom je Čukarički uspeo da se vrati i nakon 2:3, ali je Dušan Anđelković u 83. minutu iskoristio smušenost domaće odbrane i doneo važan trijumf ’crveno-belima’.

Igrači Miodraga Božovića su već nakon petnaestak minuta imali veliku prednost – prvo je Boaći iskoristio fantastično dodavanje Kange, da bi Luković iskoristio sumnjiv jedanaesterac koji je sudija Milorad Mažić dosudio posle faula nad Donaldom.

Ipak, ’Brđani’ su se vratili u finišu prvog dela, kada je Mažić po drugi put pokazao na belu tačku, da bi Kajević već na startu nastavka doneo izjednačenje.

Goleada je nastavljena zbog greške golmana Petrića koju je iskoristio Boaći, da bi Jevtić vratio egal na nekih dvadesetak minuta do kraja. U sledećem napadu je zajedno sa Ožegovićem promašio kolosalnu priliku da donese preokret Čukaričkog, a kazna je stigla u vidu već opisanog pogotka Anđelkovića.

Posle nove pobede aktuelni šampion je stigao do 70 bodova i zadržao prednost od šest bodova nad drugoplasiranim Partizanom, dok je Čuka ostala na 10. poziciji sa 33 boda.

Tok meča:

Foto: StarSport
Domaćin je na Banovom Brdu počeo veoma agresivno, igrači Čukaričkog su krenuli snažno, ali ih je presekao gol Zvezde posle samo nekoliko minuta. Kanga je u osmom minutu oboren na svojoj polovini, brzo je izveo prekid i fenomenalno proigrao Boaćija.

Kamerunac je još bolje prihvatio loptu i iz drugog kontakta rutinski savladao golmana Petrića – 0:1.

Pritisak Čukaričkog je momentalno opao, a gosti su samo čekali priliku da ponovo naude odbrani domaćih. To se desilo samo osam minuta posle prvog pogotka. Kanga je poveo polukontru i lepo poslužio Donalda, ovaj utrčao u kazneni prostor i pao posle kontakta sa Mašovićem, a sudija Mažić pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapiten Luković za 0:2..

Očekivano, posle drugog pogotka ’crveno-belih’ ritam utakmice je opao, iako su obe ekipe pokušavale da drže loptu u nogama. Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu, a prva zanimljiva situacija dogodila se tek u 34. minutu.

Kajević je prihvatio loptu i ušao u kazneni prostor Zvezde, gurnuo je pored Frimponga i pao, želeći da inscenira penal. Mažić nije naseo i samo je upozorio napadača domaćih da će sledeći put dobiti žuti karton. Tri minuta kasnije Bojić je imao zapažen pokušaj sa distance, pošto je prebacio prečku za nešto više od pola metra, prethodno predriblavši nekoliko protivničkih igrača.

Ono što se nije dogodilo nakon pokušaja Kajevića, jeste desetak minuta kasnije, kada su u duelu bili Bojić i Anđelković. Levi bek Zvezde odneo je loptu pre golmana Manojlovića, ali ga je kapiten Čukaričkog stigao i oduzeo mu.

Anđelković je u pokušaju da ukliza oborio protivnika i Mažić je po drugi put na utakmici pokazao na penal. Odgovornost je preuzeo Ognjen Ožegović i poslao golmana u suprotnu stranu za 1:2 na poluvremenu. Dešavanja sa kraja prvog poluvremena, bila su samo najava za ono što nas čeka početkom drugog. Već u prvoj akciji Čukaričkog u nastavku došlo je do izjednačenja. Ožegović se nameštao na udarac, izblokiran je, ali je u lopta došla do Zorića, kojem je Manojlović odbranio zicer.

Međutim, nije imao sreće jer je Zorić ponovo stigao do lopte i uposlio Kajevića koji je uz mnogo sreće uspeo da je prosledi u mrežu – 2:2. Činilo se da sada ’Brđani’ imaju, ali je momentalno Zvezda zagospodarila terenom. Krenuli su napadi po bokovima i radost domaćina trajala je samo sedam minuta.

Petković i Milić su kombinovali na desnoj strani, desni bek je sa linije ubacio u peterac, gde je Petrić užasno reagovao. Lopta mu je prošla ispod nogu i stala na gol liniji, odakle je Boaći postigao drugi gol na utakmici, jedan od najlakših u karijeri – 3:2. Vrlo lako je posle sat vremena igre moglo da bude 2:4, ali je Petrić istrčavanjem sprečio Plavšića da kruniše solo prodor golom i tako se na neki način iskupio za grešku kod vođstva Zvezde.

Brzo je Čukarički nastavio potpunu ’ludnicu’ na Banovom Brdu i uspeo da izjednači u 67. minutu. Prethodno su ’crveno-beli’ bili neodlučni u napadu i kazna je stigla posle polukontre.

Jovanović je ’biciklicom’ izbacio Petkovića iz ravnoteže, centrirao idealno na drugu stranu kaznenog prostora odakle Jevtić hvata volej i „vraća“ golmana u ugao iz kojeg je došao – 3:3. Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto su domaći već u sledećem napadu mogli da preokrenu i prvi put povedu. Posle akcije po levoj strani Ožegović je izašao sam ispred Manojlovića, lopta mu je prešla preko noge i očajno je šutirao. Ipak, ona je došla do Jevtića koji ne uspeva da je sprovede u mrežu.

Međutim, ponovo su igrači u belim dresovima napravili istu grešku kao pre prošlog izjednačenja, dozvolili su rivalu da preuzme kontrolu. ’Crveno-beli’ su pripretili u 80. minutu preko Donalda, a nagrada za ofanzivnu igru stigla je tri minuta kasnije.

Visoka lopta pala je u kazneni prostor gde se odlično zagradio Boaći. Pokušao je da iščeprka iz gužve, ona se odbila do Dušana Anđelkovića koji je utrčao iz drugog plana i zakucao je pod prečku za 3:4!

Tada je utakmica rešena, Čuka nije uspela da organizuje neki ozbiljniji napad do kraja i Zvezda je ostvarila veoma važnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

382 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: