PL: Kejhil junak Čelsija, Lester u seriji

Ekipa Čelsija savladala je Stouk Siti u gostima u dramatičnom finišu meča 29. kola Premijer lige – 2:1 (1:1).

Izvor:

Subota, 18.03.2017.

18:00

PL: Kejhil junak Čelsija, Lester u seriji
Getty Images

Junak trijumfa lidera bio je Gari Kejhil pogotkom u 87. minutu, pa će Čelsi i posle ove runde imati dvocifrenu prednost u odnosu na najbliže pratioce.

Nemanja Matić našao se u startnoj postavi 'Plavaca', pre nego što ga je u 82. minutu zamenio Ruben Loftus-Čik.

S druge strane, Lester Siti, koji je sredinom nedelje prošao u četvrtinu finala Lige šampiona, zabeležio je i treću pobedu u nizu od otpuštanja trenera Klaudija Ranijerija – savladavši Vest Hem u Londonu – 3:2 (3:1).

U preostalim susretima odigranim u tradicionalnom popodnevnom terminu, i Kristal Palas je, poput 'Lisica', zabeležio važan trijumf u borbi za opstanak, pošto je autogolom Troja Dinija u 68. minutu stigao do sva tri boda protiv Votforda na svom terenu 1:0 (0:0), a Luka Milivojević odigrao je novih 90 minuta za tim Sema Olardajsa.

Everton je na Gudison Parku bio ubedljiv protiv Hal Sitija 4:0 (1:0), Lazar Marković odigrao je skoro ceo meč za 'Tigrove', dok su jedini duel bez golova odigrali Sanderlend i Burnli.

Na otvaranju kola, Arsenal je poražen kao gost od Vest Bromič Albiona 3:1 (1:1), dok je Bornmut na zatvaranju dana bio bolji od Svonsi Sitija – 2:0 (1:0).
Getty Images
Čelsi je dobro počeo na Britanija stadionu, pošto je već i 13. minuta vodio golom Vilijana. Domaćin je uspeo da izjednači preko Džonatana Voltersa u 38. iz penala.

Delovalo je da će domaći uspeti da izdrže, ali je onda defanzivac gostiju sjajno skočio posle kornera Seska Fabregasa i napravio još jedan veliki korak svom timu na putu ka tituli.

Lester je nastavio da beži od zone ispadanja trećom pobedom u nizu u lgi, a ključna za pobedu u Londonu protiv 'Čekićara' bila je igra u prvom poluvremenu.

Rijad Mahrez u petom i Robert Hut u sedmom minutu doneli su gostima ranu prednost, a iako je Manuel Lancini smanjio posle 20 minuta igre – Rijad Mahrez je u finišu prvog dela igra vratio vođstvo Sitija na dva razlike.

Sve što je ekipa Slavena Bilića uspela da uradi do kraja jeste još jedan pogodak, ovoga puta u režiji Andre Ajua u 63. minutu.

Najlakšu pobedu zabelžio je Everton protiv Hala, iako nije delovalo tako jer je sve do 78. minuta bilo 1:0. Ali, onda su Enver Valensija i Romelu Lukaku sa dva gola potvrdili lagano slavlje za 'Karamele'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: