Eks-Ju:Rekordi padaju, samo je Divac ispred Jokića

Nikola Jokić nastavio je da pruža fantastične partije u NBA ligi i obara brojne rekorde.

Izvor: ÐN

Petak, 17.03.2017.

09:39

Eks-Ju:Rekordi padaju, samo je Divac ispred Jokića
Photo by Elsa/Getty Images

Jokić je ostvario peti tripl-dabl u sezoni, u pobedi Denvera nad Klipersima (129:114) upisao je 17 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Momak iz Sombora vodi svoj tim ka ple-ofu, a usput i postavlja rekorde za koje niko nije mislio da će u skorije vreme biti oboreni.

Jokić se izjednačio sa legendarnim Dejvidom Robinsonom kao centar sa najviše tripl-dablova u sezoni od 1985/1986, a ima priliku da po istom parametru postane najuspešniji igrač iz bivše Jugoslavije u najjačoj ligi sveta.

On se na listi igrača sa najviše tripl-dablova izdvojio na drugom mestu, ispred Tonija Kukoča koji je sakupio četiri, a ispred njega je samo Vlade Divac. Nekadašnji centar Los Anđeles Lejkersa i Sakramento Kingsa tokom boravka u NBA sakupio je osam dabl-dablova.

Takođe, srpski reprezentativac odavno se nalazi u odabranom društvu kada je u pitanju aktuelna sezona – ostavio je Drejmonda Grina na petoj poziciji, a ispred njega su samo Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Lebron Džejms.

Najbolji igrač Oklahome došao je do 34. tripl-dabla, pa ima dvostruko više od zvezde Hjustona, dok je ‘Kralj’ do sada 11 puta bio dvocifren u tri statističke kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: