Neverovatna Barselona za istoriju, silna Borusija!

Barselona je napravila istorijski preokret i plasirala se u četvrtfinale LŠ, nadoknadila je 4:0 i savladala Pari Sen Žermen sa 6:1 u neverovatnoj završnici!

Izvor: mn

Sreda, 08.03.2017.

20:30

Neverovatna Barselona za istoriju, silna Borusija!
Getty Images

U drugom meču dana Borusija Dortmund je posle poraza od 1:0 protiv Benfike, bila ubedljiva na Signal Iduna Parku sa 4:0.

Fudbaleri Barselone napravili su istorijski podvig. Posle ubedljivog poraza od 4:0 u Francuskoj bili su gotovo otpisani pred revanš na Nou Kampu.

Ekipa Luisa Enrikea uspela je bez mnogo muke da povede sa 3:0, preko Suaresa, autogolom Kurzave, i penale Mesija, a Pari Sen Žermen je bio potpuno van ritma. Uspeo je francuski tim da postigne pogodak, pa su Barseloni bila potrebna tri gola za prolaz dalje.

Usledilo je neverovatnih sedam minuta na Nou Kampu. Prvo je Nejmar povisio sa 4:1, a tri minuta kasnije dao je peti gol sa bele tačke. Parižani su bili šokirani, a u poslednjem minutu sudijske nadoknade Roberto postiže pogodak na fantastičan uspeh svoje ekipe.

Borusija Dortmund je brzo povela na Signal Iduna Parku preko Obamejanga već u četvrtom minutu. Izabranici Tomasa Tuhela delovali su nervozno u nekim periodima igre, ali su sve dileme o tome ko će dalje rešili na početku drugog poluvremena. Prvo je precizan bio Pulišić u 59. minutu, a dva minuta kasnije u strelce se ponovo upisao Obamejang koji postavlja i konačan rezultat u 85. minutu.

Barselona - Pari Sen Žermen 6:1

Getty Images
Barselona je odmah stavila do znanja Pari Sen Žermenu da nema mesta opuštanju i povela u trećem minutu preko Suaresa. Lopta je ubačena u protivnički šesnaesterac, fudbaleri francuskog tima nisu uspeli da je izbace već je ona stigla do Urugvajca koji glavom postiže pogodak, a igrač Pari Sen Žermena ne uspeva na vreme da je zaustavi, već je ona prešla gol liniju.

Domaći fudbaleri su nastavili sa ofanzivom, ali nisu ozbiljnije zapretili rivalu, dok fudbaleri francuskog tima nisu uspeli da uspostave ritam.

U 11. minutu gosti su tražili jedanaesterac, Maskerano je igrao rukom u kaznenom prostoru u padu za loptom, Draksler je protestovao kod sudije koji je dosudio korner, posle kog je usledio još jedan udarac iz ugla, ali ne i šansa za PSŽ:
Getty Images
Posle prekršaja nad Mesijem pred kaznenim prostorom, slobodan udarac sa dvadesetak metara izveo Argentinac je šutiravši direktno na gol, a lopta odlazi pored stative.

Kada je u 27. minutu Mesi izveo novi slobodan udarac, nije uspeo da prebaci živi zid, u kom je lopta pogodila u ruke igrače Pari Sen Žermena, domaći su tražili penal, ali sudija nije reagovao.

Pošto je Ter Stegen odbranio udarac Lukasa sa dvadesetak metara, usledio je polušaj Rafinje na drugoj strani, međutim to je bio lak posao za Trapa.

Pet minuta pre kraja prvog poluvremena prednost Pari Sen Žermena se prepolovila, a tome su doprineli i Emerijevi izabranici, pošto je autogol postigao Kurzava. Lopta je u kaznenom prostoru išla ka Inijesti, pored njega bio je Markinjos, pokušao je da otkloni opasnost, ali je samo pogoršao situaciju, a tragičar je bio Kurzava koji je skrenuo loptu u gol.
Getty Images
Pari Sen Žermen je nastavio sebi da komplikuje situaciju i na početku drugog poluvremena kada je dosuđen penal. Nejmar je hteo da proigra Inijestu, u pokušaju da spreči da lopta dođe do Španca sapleo se Menije i faulirao igrača Barselone u kaznenom prostoru. Mesi je bio precizan sa bele tačke za 3:0.

Gosti su shvatili u kakvoj se situaciji nalaze, Kavani je bio u odličnoj prilici, Ter Stegen je već bio savladan, ali je lopta pogodila stativu.

U 63. minutu, veliki teret svom timu skinuo je Kavani koji je postigao pogodak za 3:1, kada mu je Kuzava lepo spustio loptu, a Urugvajac bio precizan sa oko 12 metara. Videlo se olakšanje u redovima Parižana posle postignutog gola, pa je isti igrač još jednom bio u ozbiljnoj prilici posle asistecnije Di Marije, ali je Ter Stegen odbranio.

Luis Suares dobio je žuti karton zbog pokušaja simuliranja penala, kada je pao iako ga je Verati samo dotakao po leđima.

Nije bilo mnogo prilika u nastavku meča, ovakvo stanje na terenu odgovaralo je fudbalerima Pari Sen Žermena, koji nisu ni slutili šta sledi, a prilikom jednog pokušaja Turana, jedan gostujući fudbaler skinuo je loptu sa gol linije.

Di Marija je pet minuta pre kraja propustio veliku priliku, krenuo je sam ka golu, ali je pao prilikom šuta, pa je lopta otišla pored gola. Tri minuta kasnije posle sjajnog slobodnog udarca pogodak je postigao Nejmar za 4:1.

U 90. minutu dosuđen je penal za Barselonu, kada je Suares pao u kaznenom prostoru, posle duela sa Veratijem. Nejmar je postigao gol za 5:1 i ludu završnicu. Upravo takva završnica je i viđena jer je u poslednjem minutu sudijske nadokande Roberto doneo istorijsku pobedu i prolaz svoje ekipe.

Borusija - Benfika 4:0

Getty Images
Borusija je takođe morala da juri zaostatak, pa je povela u četvrtom minutu. Izveden je korner sa desne strane, Pulišić je sa prve stative prebacio na drugu, gde je Obamejang glavom zatresao mrežu. Statistika kaže da ekipa iz Dortmunda nikad nije izgubila meč u Ligi šampiona kada je strelac bio gabonski fudbaler.

Pulišić, Obamejang i Dembele mučili su odbrambene igrače Benfike, a golman portugalskog tima odbranio je novi pokušaj Gabonca.

Posle postignutog gola Borusija je kontrolisala dešavanja na tereni, ali je povremeno i Benfika pokušavala da napadne.

Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča benfika je propustila iz slobodnog udarca u 32. minutu. Luisao je bio odličan u skoku, lopta je išla u sredinu gola, ali je Burki dobro reagovao.

Sudija je oprostio Dembelu start đonom na kopačku Eliseua, u Benfiki su tražili crveni karton, ali je mladi fudbaler samo „požuteo“.
Getty Images
Već posle minut igre u drugom poluvremenu Benfika je bila u odličnoj prilici. Pišček je prvo loše intetrvenisao, ali je posle udarca sa Cervija sa ivice kaznenog prostora blokirao njegov snažan udarac.

Usledio je napad Borusije koji je završen prekršajem, Obamejang je potom makazicama pokušao da postigne gol, ali nije bilo promene rezultata.

Nervozna je bila Borusija u ovom periodu igre, ali je Obamejang nastavio da preti, a njegov odličan udarac sa ivice kaznenog prostora, kada je lopta išla u donji desni ugao, odbranio Ederson.

Za samo dva minuta Borusija je stekla veliku prednost. Prvo je Pulišić u 59. minutu postigao svoj prvi pogodak u Ligi šampiona ove sezone, kada ga je posle finte lepo proigrao Pišček, da bi potom Obamejang, posle brojnih propuštenih prilika, još jednom savladao golmana Benfike, na asistenciju Šmelcera. Srpski fudbaler Andrija Živković zabeležio je debi u Ligi šampiona, pošto je u igru ušao u 74. minutu.

Borusija je igrala rasterećeno, a Kastro je posle jednog kornera ostao sam, pokušao je glavom, ali je pogodio stativu. Nekoliko trenutaka kasnije, u 85. minutu, Obamejang je postigao pogodak za 4:0, bio je u ofsajdu posle dodavanja Durma, ali pogodak nije poništen, čime je postavljen konačan rezultat susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

857 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: