Kolašinac: Već razmišljam o prekidu karijere

Asmir Kološinac rekao je posle neuspeha u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu u bacanju kugle da razmišlja o kraju karijere.

Izvor:

Subota, 04.03.2017.

12:47

Kolašinac: Već razmišljam o prekidu karijere
StarSport

"Najkraće rečeno – nisam uspeo da se izvučem. Razočaran sam, žao mi je svih onih koji su mnogo očekivali od mene... Niz grešaka sam napravio, u tih zadnjih 12 do 14 dana, a i pored dve blokade koje sam primio bol nije nestao. To je nešto što ne možete da ignorišete jer se telo podsvesno grči", rekao je Kolašinac.

Od izveštača B92 iz Beogradske arene Sare Milićević.

Kolašinac je u kvalifikacijama imao samo jedan ispravan hitac, od 19 metara i 96 centimetra, što je bilo dovoljno za 11. poziciju u kvalikacijama.

"Upravo zbog toga, nisam uspeo da proizvedem potrebnu brzinu kako bi hitac otišao dovoljno daleko. Sve u svemu, ne bih mnogo dužio, pre svega kako ne bi kvario raspoloženje onima koji tek trebaju da nastupaju. Baš sam razočaran. Sedam, osam dana smo pokušavali da otklonimo taj bol u preponi, u pitanju je upaljeni nerv – što smo tek na kraju shvatili. Probali smo sa tom blokadom pre tri dana, koja 'drži' tri dana, onda i sa lokalnom anestezijom pred start takmičenja, ali sam tokom zagrevanja i dalje osećao bol. Tada smo se odlučili na još jednu blokadu, između prve i druge serije, međutim – ni to nije pomoglo. Ovo su ispod prosečni rezultati za mene, a i pored svih bolova ne mogu da shvatim da nisam mogao da bacim preko dvadeset metara.

Na pitanje da li je ovo najteži trenutak u njegovoj karijeri, Asmir je rekao da mu je sve toliko teško palo da razmišlja i da se penzioniše.

"Toliko je težak trenutak da već razmišljam o prekidu karijere", novinari su pokušali da ga ohrabre, kako ne bi 'vruće' glave donosio odluke, na šta je on dodao:

"Ne znam šta bih vam rekao".

Ono što je obeležilo njegov nastup jeste pokušaj u poslednjoj seriji, kada deluje da je imao daljinu, ali je kugla otišla pored zaštitne ograde.

"Ma, gde je bio odličan treći hitac kad sam ga bacio pored terena. Dobro sam je bacio, ali prestup je prestup. Može da bude i 24 metra, novi svetski rekord, ali opet je prestup. I ranije sam bio pod ogromnim pritiskom, ali sam zbog spomenutih povreda po prvi put izgubio veru u sebe. Očekivao sam da mogu da uđem u finale, barem i sa jednom nogom, ali... Šta je, tu je... Videćemo, kako će se sve razvijati u narednim danima, ali mislim da ću već u utorak, sredu biti na operacionom stolu", zaključio je Kolašinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: