Partizan: Ko Terziću daje za pravo?

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom promene sudije 'večitog derbija' i izjave Zvezdana Terzića.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 02.03.2017.

12:30

Partizan: Ko Terziću daje za pravo?
partizan.rs

Sportski direktor FK Crvena zvezda nezadovoljan je odlukom Fudbalskog saveza Srbije da Majo Vujović bude glavni arbitar 153. 'večitog derbija'.

Prvobitno je najavljeno da će Milorad Mažić 13. put u karijeri suditi najveći meč srpskog fudbala, ali je kasnije ta odluka promenjena.

Zbog Terzićevih izjava oglasili su se iz redova 'crno-belih', a saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

"FK Partizan drži da su principi nezavisnosti i integriteta institucija temeljni uslovi uspešnog rada svih sportskih struktura.

Poverenje u institucije i u kredibilnost autonomnog odlučivanja je tekovina pravne države koju Fudbalski savez Srbije treba dosledno da sprovodi na čast i poštovanje svih učesnika u fudbalskom nadmetanju.

FK Partizan je uvek poštovao sve odluke nadležnih struktura, budući da je pravnu sigurnost i zadovoljenje opštih interesa jedino moguće ostvariti ukoliko se sitnosopstvenički interesi podrede pravičnosti i nezavisnosti.

Večiti derbi je dragocena institucija našeg fudbala. On počiva na tradiciji, međunarodnom ugledu i decenijama sticanom prestižu svih njegovih aktera. Derbi je ono važno što se mora sačuvati, a Fudbalski savez Srbije je te svoje društvene odgovornosti savršeno svestan.

Međutim, neki sportski radnici u ime velikog sportskog rivala, a potpuno samovoljno i proizvoljno, nastoje da pravičnost i sigurnost podrede lošim namerama i zamućenim interesima.

Sledstveno tome, ko to daje za pravo Zvezdanu Terziću da ponovo, skrivajući se iza tobož brige za pravdom, pokušava da utiče na nezavisnost institucija? Da li on to žali za vremenima, kada su sportske institucije služile (samo)volji jednog čoveka, kada su sudije birane po želji samo jednog interesnog lobija?

Fudbalski klub Partizan snažno ističe podršku principima i institucijama, nezavisnosti i odgovornosti, naporima FSS koji, vidimo, nisu ni laki ni jednostavni. Mi pristupamo predstojećem derbiju sa dobrom verom i poverenjem.

Nama je opšti interes večitog derbija i srpskog fudbala, njegovog razvoja i uspeha najvažniji!

Smatramo da niko nema pravo da stvara lošu atmosferu i baca senku na predstojeću svetkovinu srpskog fudbala", stoji u saopštenju Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: