EFES Yuba liga:3.kolo prošlo bez iznenadjenja

digrano je i 3. kolo tzv. EFES Prve lige i moram da konstatujem da nije bilo niti jednog iznenadjenja. tokovi pojedinih meceva su nagovestavali i drugacije krajnje rezultate, ali stara je istina da se pamte samo krajnji rezultati... Lista neporaženih je skraćena, na njoj su i dalje imena Partizana i Hemofarma. Lista ekipa bez pobeda je takodje smanjena, Zastava i Spartak više ne "uživaju" u društvu Atlasa, koji je pobedio na gostovanju u Kragujevcu, i Lavova, koji su pobedili gostujuće Zdravlje. Partizan je Mašinac poslao nazad za Kraljevo sa 46 poena razlike. Verovalo se da će meč biti neizvesniji, verovatno zbog broja povredjenih igrača šampiona, kao i zbog činjenice da Kraljevčani dolaze u goste posle najboljeg mogućeg starta - pobede nad Lavovima i Slogom - bez ikakvog imperativa.

Izvor: Aleksandar Džikiæ, pomoæni trener KK Partizan Mobtel

Sreda, 29.10.2003.

17:49

Default images

Igra Mašinca je bazirana na iskusnom bekovskom paru Preković-Bukumirović i na kvalitetima njihove četvorke Jovanovića, koji igri ovog tima daje širinu i brzinu, uzevši u obzir njegove sposobnosti u igri licem ka košu.

Na ovakvu formaciju Vujošević je odgovorio sa 4 "mala" i 1. velikim - Perovićem.Zadatak Kecmana je bio da reguliše svaku prednost Jovanovica na poziciji 4, dok je kolektivni defanzivni imperativ bio onemogućavanje pravljenja prednosti posle pick-n-roll igre pomenutih kraljevačkih igrača.

Vec na početku se u napadu maximalno exploatisao Perović, i praktično je od samog starta bilo jasno da Partizan ozbiljno shvata posledice eventualnog lošeg pristupa igri. Postignutih 15 poena Mašinca u periodu od 10. do 30. minuta su takodje potvrda sposobnosti crnobelih da i pored rezultatski jasne situacije održe koncentraciju iritam pobede.
Hemofarm je takodje imao ubedljivo izdanje u Subotici, domaćin će još sačekati priliku za prvu pobedu. Snažna odbrana u prvih 20 minuta ( ukupno primljenih 27 poena ) je odvojila Vrščane od Spartaka, a tokom čitavog toka utakmice gosti su dominirali u reketu, što u realizaciji, što u skoku. Popović je pružio odličnu partiju ( 28p, 10 skokova, 2 promasaja iz igre ).

Sloga sebi nije smela da dopusti luxuz vezanih poraza, te se OKK Beograd morao pobediti, što se i ostvarilo. Posle "poraza nad porazima" ( Mašinac ), Sloga je pružila partiju koja je dokaz da se "sve" brzo zaboravilo, a dvocifreni košgeterski učinak svih 5 startera govori dosta toga o kolektivnoj igri domaćina ( da podsetim na odlične partije Mijailovića i Ristanovića prošle nedelje...i ipak poraz).

Centarski tandem Mijailović - Jevdjić je igrao gotovo bez promašaja ( 12 od 14,ukupnih 36 poena...da ne ponavljam priču o učinku prvo navedenog "mladića), dok je protivnički tandem zadužen za obavljanje istih poslova ( Kosanović-Vukosavljević )zaustavljen na zajedničkih 13 poena.
U Nišu je moglo da se završi i drugačije, ali je Vojvodina ipak kući otišla sa pobedom . Ipak, Novosadjani i dalje traže način na koji bi sastav koji imaju na raspolaganju funkcionisao najbolje, treba odabrati najbolja rešenja i formaciju za ekipu kojoj ne fali ofanzivnog potencijala.

Stranac Nemet je definitivno igrač koji ima kvalitet i ne bi bilo iznenadjenje da posle početnog privikavanja na način treninga, igre i sudjenja bude jedan od ubedljivijih igrača na svojoj poziciji.

Lavovi su najzad pobedili, i to Zdravlje, baš kao i prošle sezone, s tom razlikom što ih je ovog puta s klupe predvodio upravo exLeskovčanin Arsić.Gosti su katastrofalno šutirali, i to baš oni od kojih se, s pravom, najviše očekuje

– Pavković i Mitić zajedno 10-1 za 3 p .S druge strane, domaći tamnoputi playmaker Kordel je odlično uradio svoj posao. Prodore koje nije završavao, pretvarao je u otvoorene šuteve za Stefanovića i Markovića ( izuzetan učinak Markovića – 15p, 10 sk, 4as, 5 ul ).Utakmica koja je prva odigrana, u četvrtak, je Atlasu donela prvu pobedu, a domaćinu Zastavi dodatni “domaći zadatak”- potraga za novim trenerom, komeće u opisu posla sigurno stajati samo jedna reč- opstanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: