Kiks Partizana u Kuli, prednost Zvezde raste

Izvor: B92

Subota, 25.10.2003.

16:08

Default images

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da osvoje tri boda na gostovanju u Kuli i zadrže priključak sa Crvenom zvezdom u okviru 9. kola prve fudbalske lige SCG. Posle 95 minuta na stadionu u Kuli, Hajduk i Partizan igrali su nerešeno 0:0 uprkos brojnim propuštenim šansama oba tima, posebno crno-belih.

Tim sa Marakane, ipored lošeg starta sezona, sada ima već tri boda prednosti nad večitim rivalom! 

U prvom poluvremenu Partizan je imao inicijativu, ali mnogo šansi nije bilo zbog čvrste odbrane Hajduka. Domaćini su se ograničavali na kontranapade sa samo jednim špicem. Najveću priliku u prvom delu propustio je Ivica Ilijev posle jedne odlične polukontre Partizana koja je počela sa sredine terena. Saša Ilić je poslao loptu na levi bok, gde je Malbaša prodro i brzo uputio centaršut. Na pravom mestu je bio Ivica Ilijev, ali je u trku šutirao pravo u golmana Hajduka, Nikolu Milivojevića.

U drugom poluvremenu vidjena je mnogo življa igra, posebno u redovima gostiju. Trener Mateus u igru je ubacio Drulovića umesto Ognjanovića koji se povredio krajem prvog dela igre. Medjutim ni domaćini se nisu predavali i posle jednog dobrog prodora srušen je Osmanović oko 25 metara od gola Djordja Pantića. Zbog starta nad Osmanovićem, Nadj je dobio žuti karton. Slobodni udarac izveo je Marinković a prečka je spasila golmana Pantića.

Prečku iz slobodnog udarca pogodili su i crno-beli, takodje posle odličnog prodora sa leve strane, bivšeg igrača Hajduka, Nebojše Malbaše. On je srušen na oko dvadeset metara od Milojevićevog gola. Slobodni udarac izveo je Stojanovski, a Milojević nespretno boksovao loptu koja mu je skliznula niz rukavice i udarila u prečku. Posle toga usledio je korner za Partizan, a Stojanovski se ponovo našao u šansi. Njegov šut sa šest metara otišao je iznad prečke.

Ljubinko Drulović je u više navrata iz kornera pokušavao da direktno postigne pogodak, ali vrlo dobar golman Hajduka to nije dopustio. Iznenadnu šansu imao je i Ivica Ilijev nakon što je presekao akciju odbrambenih igrača Hajduka. Medjutim šutirao je preko gola sa desetak metara desno iskosa.

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su tako prvo mesto na tabeli pošto su u subotu pobedili Borac sa ubedljivih 5:1. U drugom interesantnom meču ovog kola Sartid je teže nego što se očekivalo savladao Sutjesku golom Pantelića u nadoknadi vremena rezultatom 3:2, dok su na  teškom terenu pod Bagdalom u Kruševcu fudbaleri Napretka i OFK Beograda igrali nerešeno 1:1.Možda najveće iznenadjenje kola priredili su fudbaleri Budućnosti koji su iskoristili nekoliko grešaka odbrane Zemuna i golmana Adamovića i odneli veoma vredna 3 boda sa neugodonog gostovanja.

Evo i pregleda svih mečeva koji su odigrani u subotu:

Crvena zvezda – Borac 5:1 Pred 1000 gledalaca Zvezda je povela u 9.minutu golom Orahovca, ali je samo 9 minuta kasnije Spasojević pogodio mrežu Dišljenkovića i tako prekinuo njegov niz od 509 minuta bez primljenog gola.Posle napada crveno-belih u talasima, i 4 velike prilike drugi gol vidjen tek u 45.minutu kada je gol postigao Mrdja posle odličnog centaršuta Šarca.

Loptu je spustio Žigić, a gotovo iz mrtvog ugla Mrdja je pogodio gol. Stopostotnu priliku za potpuni šok na "Marakani" imao je Brunčević u 40.minutu, ali je kazna u vidu serije golova ubrzlo stigla čačane. U poslednjim sekundama prvog poluvremena Vidić je posle kornera udarcem glavom pogodio prečku.

Ipak, sve je bilo rešeno već u 50.minutu kada je Krivokapić postigao 3.gol posle asistencije Orahovca. Serija golova nastavljena je u 55.minutu kada je Orahovac centrirao sa desne strane,a Žigić je bio najviši u skoku, a gol je potvrdio sa linije Mrdja za ubedljivih 4:1. Isti igrač je postavio i konačnih 5:1 u 82.minutu posle odlične asistencije Dudića.
Fonet
Sartid – Sutjeska 3:2 Posle dominacije Sartida u 1.poluvremenu, prva šansa vidjena je u 12.minutu Pantelić je izbio sam pred golmana, ali je šutirao pored gola. Prvi gol je vidjen u 36.minutu kada je Sartid preko Pantelića došao u vodstvo. Strelac istorijskog gola smederevaca u finalu kupa je oštro šutirao sa 14 metara, a lopta je ušla u gol posle kiksa golmana Nikšićana kome je lopta prošla ispod ruku. Pred 300 gledalaca, drugi gol ponovo je postigao Pantelić posle centaršuta Savića u 43.minutu. Dva minuta pre toga Mirosavljević je izvanrednim šutem pogodio prečku. Medjutim u drugom poluvremenu slika se potpuno izmenila. Sutjeska je krenula mnogo odlučnije, a preko Vujovića i Radonjića u 77.minutu posle neodlučne intervencije Žilića došla i do izjednačenja. Ipak u 91.minutu posle rušenja Kocića od strane Fetahovića, Sartid trećim golom Pantelića dolazi do 3 boda.

Napredak – OFK Beograd 1:1 Oba tima su krenula otvoreno u utakmicu, pošto su oba trenera odlučila da započnu meč sa napadačkim sastavima. U prvom delu i pored vd agola nije bilo mnogo prilika jer se igralo na teškom terenu koji je većim delom bio natopljen vodom. Gol za OFK Beograd postigao je u 37.minutu posle penala Matić ( Kolaković pobegao odbrani Napretka a golman Lazić ga srušio u 16 metara ) – gol postigao je Matić, uz burno negodovanje igrača kruševačkog tima i publike koji su smatrali da je Kolaković prihvatio loptu u ofsajd poziciji. Medjutim, domaći su se brzo oporavili od šoka i došli do gola preko Nedovića koga je posle odlične akcije uposlio veteran Rade Manić.Do kraja meča vidjena je velika borba, ali golova više nije bilo.

Radnički Obrenovac – Železnik 1:2 Ekipa Železnika koja je bila favorit u ovom meču došla je do prednosti već posle 12 minuta golom  Matijaševića iz penala, pošto je srušen Djurašković. U jedinoj ozbiljnoj akciji ekipe Radničkog, Lečić je posle odlične akcije celog navalnog reda savladao Kovačevića u 39.minutu, i postavio konačan rezultat prvog poluvremena. Ipak, ekipa iz beogradskog predgradja došla je do sva tri boda koja su im mnogi upisali i pre utakmice golom Mijailovića tek u 82.minutu. Mladi reprezentativac SCG krenuo je u napad i topovskim udarcem savladao Poleksića za pobedu Železnika. 

Zemun – Budućnost 1:2 Najveće iznenadjenje kola priredio je novi prvoligaš koji je posle izjednačenog starta iskoristio seriju napada i kornera pred kraj 1.poluvremena, kada su vidjena 4 uzastopna kornera pred golom Zemuna. Iz poslednjeg koji je izveo Baljak  kiksnuo je golman Zemuna Adamovića koji je ispustio loptu i postigao autogol. Već posle 5 minuta 2.poluvremena Petković postiže i drugi gol posle odličnog udarca. Konačan rezultat postavio je Stojanović u 63.minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: