Jokić sve bliži rekordu Peđe Stojakovića

As Denver Nagetsa Nikola Jokić postao je drugi Srbin u NBA ligi koji je postigao 40 poena na jednom meču.

Izvor: SM

Subota, 11.02.2017.

12:00

Jokić sve bliži rekordu Peđe Stojakovića
Getty Images

Bivši košarkaš Mega Leksa ostvario je rekord karijere u pobedi Denvera nad Njujorkom 131:123.

Rekord još uvek drži Predrag Stojaković, koji je u dresu Nju Orleans Hornetsa ubacio Šarlot Bobketsima 42 poena.

Na trećem mestu je legendarni Vlade Divac Sakramento sa 34 poena na jednom meču. Zatim slede Predrag Danilović i Vladimir Radmanović sa po 30, Nenad Krstić sa 29, Predrag Drobnjak i Žarko Čabarkapa ubacili su po 26, a Marko Jarić 25 poena.

Jokić je prvi igrač Nagetsa od legende ovog tima Dejvida Tompsona koji je postigao najmanje 40 poena protiv Niksa u MSG, koji je to učinio 1978.

Srbin je postigao više poena nego što je proveo minuta na terenu (37), pogodio je 17 od 23 šuta iz igre, ubacio i dve trojke iz tri pokušaja, imao devet skokova (četiri u napadu), pet asistencija, i po dve blokade i izgubljene lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: