EL opet kaznila Zvezdu: Poslednje upozorenje

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je Crvenu zvezdu sa 10.000 evra zbog propusta na utakmici 20. kola protiv Panatinaikosa

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2017.

16:59

EL opet kaznila Zvezdu: Poslednje upozorenje
Foto: StarSport

Evroliga je poslala crveno-belima poslednje upozorenje uoči drastičnije kazne zbog "konstantnog ponavljanja prekršaja", preciznije ulaska publike na teren po završetku meča.

Zvezda je kažnjena sa 3.000 evra zbog paljenja baklji nakon pobede 72:66, plus 7.000 zbog bacanja upaljača i kovanica u teren tokom poslednje četvrtine i tajm-auta 70 sekundi pre kraja meča.

"KK Crvena zvezda mts zato još jednom, poslednji put apeluje na sve navijače i one koji će se naći na utakmici protiv Anadolu Efesa u dvorani, da se primereno ponašaju i ne bacaju ništa u teren, jer klub više nije u stanju da plaća ogromne kazne zbog identičnih prekršaja", ističe se u saopštenju na sajtu kluba.

Takođe, Zvezda upozorava javnost i sve navijače da svaka nova kazna može dovesti do još teže sankcije, a to je igranje utakmice Evrolige bez prisustva publike ili čak u dvorani koja je udaljena 300 kilometara od Beograda.

"U trenutku kada se prvi tim bori da napravi još jedan novi podvig i plasira se u narednu plej-of fazu novog formata Evrolige, ovakva, i bilo koja kazna u budućnosti, nanela bi ogromnu štetu klubu na svim poljima. KK Crvena zvezda mts podseća da je ove godine već platio novčane kazne u visini od preko 20.000 evra", zaključuje se u saopštenju.

Zvezda u narednom, 21. kolu, elitnog takmičenja u petak od 20.45 sati dočekuje Anadolu Efes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: