Milinković-Savić menja Harta u Torinu od leta

Srpski golman Vanja Milinković-Savić potpisao je petogodišnji ugovor sa Torinom u sredu, a on će stupiti na snagu 1. jula.

Izvor: AK

Sreda, 01.02.2017.

13:01

Milinković-Savić menja Harta u Torinu od leta
Foto: Getty images

Član omladinske selekcije Srbija koja je postala prvak sveta 2015. u Italiju stiže iz poljske Lehije gde je odigrao 29 utakmica u tekućoj sezoni.

Vanja-Milinković Savić će sezonu završiti u Poljskoj, a onda na leto se preseliti pod Alpe gde će na golu Torina zameniti Džoa Harta.

"Vanja je golman izuzetnih fizičkih predispozicija i ogromnog talenta, jedan od najboljih u svojoj generaciji na svetu. Naši skauti su ga pratili neko vreme, kao i još nekoliko drugih velikih italijanskih i evropskih klubova, pa smo odlučili da reagujemo i on će igrati za nas od sledeće sezone. Ovaj transfer je vredna investicija našeg kluba koja potvrđuje naš fokus na dovođenje mladih, talentovanih igrača", rekao je predsednk Torina Urbano Karo.

Milinković-Savića je između ostalih pratila potugalska Benfika, a on je u karijeri koju je počeo u Vojvodini bio kratko član i velikog Mančester Junajteda, ali nije dobio šansu na Old Trafordu. Ima četiri nastupa za mladu selekciju Srbije.

Vanja će se tako na leto pridružiti rođenom bratu Sergeju koji nastupa za rimski Lacio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: