Remi Srbije sa SAD, superligaši položili test

Fudbaleri Srbije remizirali su sa selekcijom SAD 0:0, u prijateljskom meču pred više od 20.000 gledalaca u San Dijegu.

Izvor: AK

Nedelja, 29.01.2017.

22:30

Remi Srbije sa SAD, superligaši položili test
Foto: Tanjug/AP

Selektor Slavoljub Muslin je u Kaliforniji drugi put u svega nekoliko meseci testirao igrače iz Superlige Srbije, koji su odigrali vrlo solidno protiv tima Brusa Arine koji je takođe imao samo momke iz MLS lige.

Domaćin je kontrolisao meč u prvih sat vremena igre, većina napada je išla preko Saše Klještana i jubilarca Džozija Altidora, ali osim povremenih pretnji golman Srbije Manojlović nije imao previše posla na golu.

"Orlovi" preuzimaju kontrolu u poslednjih 20-ak minuta, vrlo je opasan po desnom boku bio Ćirković, nekoliko puta su se srpski igrači našli u solidnoj situaciji u kaznenom prostoru Amerikanaca, ali je Rimando dobro intervenisao u tim trenucima.

Najbolju šansu je u 89. minutu propustio Lazar Jovanović, koji je posle odlične kontre šutirao pravo u glmana SAD iskosa sa leve strane.

Sledeći meč Srbija igra 24. marta, "Orlovi" gostuju Gruziji u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Tok meča:

Foto: Getty images
Nije bilo konkretnih situacija u prvih 15-ak minuta meča u San Dijegu, Amerikanci pokušavaju iz prekida da pronađu Altidora, koji igra 100. meč za reprezentaciju, dok Srbija prvi put preti preko Jovanovića koji pada u kaznenom u 13. minutu.

Usledilo je nekoliko dobrih kombinacije Paločevića i Plavšića, ali Gobeljić i Miletić nisu uspeli da konkretno ugroze gol Rimanda.
Prva ozbiljnija šansa dogodila se u 19. minutu, Altidor je spustio loptu glavom za Džonsa, ali njegov projektil ide preko gola. U 23. minutu "orlivi" traže penal posle faula nad Đokićem, ali sudija ne reaguje na ovu situaciju u kaznenom prostoru.

Dva tima su delovala razigranije sredinom poluvremena, opet je zapretio iskusni Džons centaršutom u peterac, ali se Srbija odbranila.

Pet minuta pre poluvremena SAD stiže do najbolje prilike na meču, Nagbe je poslao dijagonalu sa leve strane, ali je lopta ipak završila pored stative.
Foto: Tanjug/AP
Muslin nije menjao na pauzi, dok je Brus Arina umesto Džonsa uveo Letgeta. Oba tima imaju pravo na po šest izmena.

I u nastavku su Amerikanci diktirali ritam, Manojlović je morao da reaguje u 47. miuntu posle akcije Klještana i Altidora, ali nije bilo konkretne opasnosti po gol Srbije u prvih desetak minuta drugog dela.

U 55. minutu Muslin je napravio prvu izmenu, umesto Ćalasana je ušao Simonović, a tri minuta kasnije u prilici za SAD se našao i Klještan, šutirao je glavom sa 7-8 metara posle centaršuta Letgeta sa leve strane, ali pored gola.

Pola sata pre kraja "Orlovi" su kreirali prvu konkretnu akciju u drugom poluvremenu, Paločević je proigrao Ćirkovića na desnoj strani, on je ubacio loptu u kazneni, ali dobro reaguje odbrana domaćina.

Naš tim je kontrolisao meč u tim trenucima, u 66. minutu se okušao i Mrkić udarcem sa oko 11 metara, ali pored stative.
Foto: Getty images
Dvadesetak minuta pre kraja Simonović je šutirao posle prekida, ali je Rimando odbranio.

Najbolju priliku Muslinov tim je imao u 76. minutu. Posle ubacivanja Ćirkovića sa desne strane, blizu lopte na petercu je bio Mrkić, ali je lopta završila u rukama Rimanda.

Ekipe su zadržale vrlo visok tempo igre u samoj završnici utakmice, ali je usledila serija novih izmena, pa sve više prekida i izostanak konkretnih akcija.

U samoj završnici oba tima su imala po šansu za pobedu, prvo je Planić u kontranapadu izbacio Jovanovića pred gol SAD, ali je opdbranio Rimando, da bi već u narednom napadu s druge strane Pontijus iz dobre situacije sa oko desetak metara šutirao pored gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: