Radonjićeva 200. pobeda: Odlična odbrana u finišu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zahvaljujući dobroj igri u odbrani i pametnoj u napadu ostvarena velika pobeda u Evroligi.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 19.01.2017.

22:36

Radonjićeva 200. pobeda: Odlična odbrana u finišu
Starsport

trijumf Zvezde u Tel Avivu bio je i jubilarni 200. za Dejana Radonjića na klupi srpskog šampiona.

"Ovo je svakako bio težak meč. Znali smo pre utakmice da će oni dati sve od sebe da dodju do pobede, jer su pod velikim pritiskom. Igrali smo jedan meč u kom nismo koristili odredjene stvari, medjutim, odbrana je bila dobra. Ne baš najboljom igrom u napadu došli smo do pozicije da možemo da igramo neizvesnu završnicu, u kojoj smo odličnom odbranom i pametnim napadom uspeli da dodjemo do velike pobede za nas", rekao je Radonjić agenciji Beta posle utakmice u Tel Avivu.

Košarkaši Zvezde pobedili su u Tel Avivu Makabi sa 71:67 (16:17, 17:17, 15:20, 23:13) u 18. kolu Evrolige i tako ostvarili 10. trijumf u ovom takmičenju.

"Znali smo da će oni želeti da idu do pobede, da će pokušati da dodju do tog cilja i udju u tu neku borbu za Top 8, jer sada imaju dobar raspored. Igrali su bez (Kvinsija) Milera i (Maika) Cribesa, ali igrali su sa (Endrjuom) Gaudlokom, (Sonijem) Vimsom i još dosta njih koji imaju veliki kvalitet. Napravili su dobar tim ove godine i uložili što su ambicije kao što su bile uvek kada je Makabi u pitanju, a to je da budu u vrhu Evropske košarke", rekao je Radonjić.

On se zahvalio navijačima na podršci u Tel Avivu i dodao da se Nemanja Dangubić povredio.

"Hvala navijačima koji su bili u sali uz nas. Jedino što nije dobro je to što se Dangubić povredio. Nadamo se da nije nešto ozbiljno, jer kada bilo koji igrač ispadne iz sistema nama ne donosi dobre stvari. Mislimo da se nije ozbiljnije, ali videćemo tek posle nekog vremena i kada se obave pregledi", rekao je Radonjić.

Zvzedi je ovo 10. pobeda u Evroligi i sada se nalazi na deobi šestog mesta sa Panatinaikosom, dok je Makabi 14. sa šest trijumfa i 12 poraza.

Upitan šta mu prvo pada na pamet kada pogleda tabelu Evrolige, Radonjić je rekao da su "prve misli priprema za Igokeu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: