Novak bez straha, opet ide u hiperbaričnu komoru

Novak Đoković kaže da će ponovo u Australiji koristiti hiperbaričnu komoru, iako postoje upozorenja da oprema nije sigurna.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

13:35

Novak bez straha, opet ide u hiperbaričnu komoru
Getty images

Srpski teniser je prethodno u Australiji koristio već hiperbaričnu komoru kod kiropraktičara Malkolma Hupera, a australijski mediji ističu da je prošle godine jedan pacijent umro na toj klinici.

Ipak, Đoković kaže da će i ove godine posetiti klinike u Melburnu i iskoristiti ovu mogućnost.

„Da, hoću. Nažalost, nemam pristup hiperbaričnoj komori svuda gde idem. Ali, trudim se da je koristim kada god mogu. Sada imam priliku da koristim krioterapiju i hiperbaričnu komoru. Posebno je dobra hiperbarična komora. Video sam da je takođe koriste mnogi vrhunski igrači“, kaže srpski igrač.

Hiperbarična komora poboljšava cirkulaciju, vid, brzinu reagovanja, izdržljivost i snagu, a takođe i povećava broj crvenih krvnih zrnaca. Novak kaže da mu ona pomaže posle napornih mečeva u Melburnu.

„Kada ste u tim uslovima, dišete 100% kiseonik i to je naravno dobro za vaše telo, ćelije, mišiće.“

Policija je prošle godine istraživala uzrok smrti na klinici Malkolma Hupera, a ta smrt je dovela o upozorenja širom zemlje.

Huper je tvrdio da smrt nema nikakve veze sa hiperbaričnom komorom, ljudima koji poseduju ove komore savetovano je da provere zdravstveno stanje pacijenata pre upotrebe ove komore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: