Umorna Zvezda kroz produžetak do 17-0

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak i posle 17. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2017.

17:45

Umorna Zvezda kroz produžetak do 17-0
Mega Leks/Ivica Veselinov

Ekipa Dejana Radonjića savladala je posle produžetka Mega Leks u gostima rezultatom 81:69.

Domaći tim pružio je odličan optor šampionu Srbije i regiona, uspeo je da izbori i produžetak, ali ipak više od toga nije mogao.

Tim Dejana Milojevića bio je u većem delu utakmice u egalu sa srpskim i regionalnim šampionom, a Zvezda je samo u drugoj deonici i u produžetku pokazala zbog čega je najprijatnije iznenađenje Evrolige.

U dramatičnoj završnici regularnog toka obe ekipe bile su sigurne sa linije slobodnih bacanja, a Zvezda je u dodatnih pet minuta u potpunosti nadigrala rivala i osvarila je i 17. pobedu u regionalnom takmičenju.

Ognjen Kuzmić je završio sa 16 poena i 9 skokova, a sjajan debi imao je Dion Tompson koji je za 7 minuta imao 10 poena i 5 skokova. Jović je dodao 10 poena uz 11 asistencija, a 11 poena ubacio je i Simonović. Branko Lazić imao je 5 poena, 5 ukradenih i 8 skokova.

Kod domaćina, Jaramaz je ubacio 15 poena uz 5 asistencija, a Mušidi je dodao 14 poena.

Zvezda ima 17-0, a Mega je sada na 5-12.
Mega Leks/Ivica Veselinov
Tok meča:

Mega je počela nadahnuto poenima Zagorca i trojkom Mušidija (5:0), ali je Zvezda brzo preokrenula sa devet vezanih poena.

U startnoj petorci bio je Ognjen Dobrić koji je ubacio brza četiri poena.

Usledila je nova serija Mege koja je brzo ubacila tri trojke i na taj način je održavala egal. Sredinom prve četvrtine za Zvezdu je debitovao i Dion Tompson.

Mega je igrala veoma nadahnuto, kao i uvek protiv srpskog šampiona, a posle poena Kabe bilo je 18:13. Mega je do kraja prve deonice zadržala visok nivo i imala je poen prednosti posle 10 minuta - 21:20.

Dion Tompson je odmah iskoristio ukazanu šansu i već početkom druge deonice došao je do učinka od 10 poena i 4 skoka. Preuzela je Zvezda prepoznatljivom odbranom kontrolu početkom drugog perioda, ali nije dobro šutirala sa distance.

Posle poena Dženkinsa u 16. minutu bilo je 30:24. I u nastavku druge doenice Zvezda je kontrolisala dešavanja na parketu, pa je na poluvremenu imala sigurnih 43:32.

Ekipa Mege se početkom drugog poluvremena vratila u igru zahvaljujući nešto opuštenijoj igri Zvezde u napadu, ali i zahvaljujući velikom broju slobodnih bacanja. Već u 27. minutu domaćin je izveo 24 slobodna bacanja, a posle nove trojke Mušudija bilo je samo +1 za goste - 50:49.

Dejan Radonjić nije bio zadovoljan suđenjem pa je dobio tehničku grešku, a Zvezda je do kraja treće deonice serijom 7-0 ipak zadržala vođstvo - 57:49.

Mega je uspela da uhvati priključak u prvoj polovini poslednje deonice i pet minuta pre kraja gosti su imali samo +4 (59:55).

Zvezda je odgovorila sa četiri vezana poena, ali se domaćin nije predavao i 20 sekundi pre kraja Jaramaz je pogodio za 63:63.

Oba trenera odlučila su se za 'penal završnicu', a pošto su Jaramaz, Jović i Kuzmićž bili sigurni, a sudije nisu svirale faul nad Lazićem u poslednjoj sekundi ušlo se u produžetak - 67:67.

U dodatnih pet minuta ipak nije bilo dileme. Zvezda je u potpunosti nadigrala rivala najviše zahvaljujući sjajnom Branku Laziću i produžetak je završila sa 14-2 za konačnih 81:69.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: