Maljkovićeva: Razlog emotivno i fizičko pražnjenje

Marina Maljković saopštila je da napušta čelo reprezentacije Srbije zbog "emotivnog i fizičkog pražnjenja".

Izvor: AK

Utorak, 03.01.2017.

10:35

Maljkovićeva: Razlog emotivno i fizičko pražnjenje
Foto: StarSport

Maljkovićeva je posle šest godina napustila klupu Srbije s kojom je ostvarila najveće uspehe u istoriji srpske ženske košarke – titulu prvaka Evrope 2015 i bronzu na Olimpijskim igrama 2016.

"Odluku koju sam donela sam saopštila samo Saši Daniloviću i iz poptovanja prema njemu i KSS sam želela da dođem iz Istanbula i u oči vam saopštim odluku. Nakon dosta neprospavanih noći i mnogo razmišljanja, donela sam odluku da ne nastavim da budem selektorka i jedini razlog je emotivno i fizičko pražnjenje", rekla je Maljkovićeva.

Ona je ostavku podnela svega dve nedelje po dolasku Danilovića na mesto predsednika KSS, umesto Dragana Đilasa.
Foto: StarSport
"Jedino što mi je iskreno žao je što neću sarađivati sa čovekom koga izuzetno cenim, Sašom Danilovićem. Nije lako naći kvalitetnog funkcionera. Ovo nije moj odlazak iz košarke i ženske košarke u Srbiji. Ja ću se maksimalno posvetiti "Pokretu za žensku kosarku". Želim da što više devojčica trenira košarku i da trenira besplatno", dodala je Maljkovićeva.

Našu selekciju u junu očekuje odbrana evropske titule na Evrobasketu u Češkoj, a Srpkinje će igrati u Grupi C sa Slovenijom, Francuskom i Grčkom.

"Ne mogu da kažem da je ovo prva ružna vest u Novoj godii, lepa nije svakako. Marina i ja smo razgovarali pre neki dan i ja sam je u potpunosti razumeo. Želim da joj se zahvalim na rezultatima i uspesima koje je postigla. Žao mi je što nećemo sarađivati, ali nažalost, život je takav. Mi ćemo u što kraćem roku pokušati da nađemo osobu koja će zameniti Marinu Maljković i koja će voditi našu reprezentaciju", rekao je Danilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: