Koturović počeo da radi sa ekipom Sansa

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2003.

23:39

Default images

Centar košarkaške reprezentacije SCG Dejan Koturović priključio se ostatku ekipe Finiks Sans, pošto je u noći između srede i četvrtka potpisao jednogodišnji ugovor sa ovim NBA ligašem.

Koturović je izuzetno zadovoljan prijemom u klubu iz Arizone i odnosom koji su uprava i treneri Sansa pokazali. Dodatna olakšavajuća okolnost je prisustvo Žarka Čabarkape, koji je već stekao status u klubu. Finiks je pre desetak dana, u trejdu sa Memfisom, koji je obavljen da bi se smanjili troškovi, ostao bez Cakalidisa, a povrede su gotovo potpuno otvorile mesto na poziciji centra. Tu priliku će pokušati da iskoristi 31-godišnji  Kotežanin, kojem je sad praktično zagarantovano mesto u timu, a uz srećne okolnosti mogao bi da se probije i do prve petorke.

Koturovićev menadžer Rade Filipović, iz agencije BDA sports, objasnio je za B92 poplavu naših i ostalih evropskih igrača na NBA.

"Evropska košarka je u velikoj finansijskoj krizi. Klubovi su ostali bez novca. Niko više ne može da plaća igrače onoliko, koliko oni svojim kvalitetom zaslužuju. Zato se sada veliki broj kvalitetnih košarkaša odlučuje na odlazak u NBA. Nama je cilj da za svoje klijente nađemo najbolju moguću situaciju, a mislim da je za Dejana Finiks idealna opcija u ovom trenutku".

Toni Kukoč je za prve dve godine u Bulsima zaradio sedam puta manje nego da je to vreme proveo u Benetonu. Deset godina kasnije, sve se promenilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: