Rakočević potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 06.10.2003.

17:54

Default images

Košarkaški reprezentativac SCG Igor Rakočević potpisao je u ponedeljak jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

"Drago mi je što sam se vratio u klub koji mi je u srcu, u kom sam ponikao, sa kojim sam osvojio titulu. Došao sam u Crvenu zvezdu sa željom da osvojim trofej. Zvezda je pokazala da je postala ozbiljan klub sa svojom organizacijom i sastavom tima, i da ide pravim putem, a ja sam došao da pomognem u osvajanju trofeja", rekao je Rakočević posle potpisivanja ugovora.

Bivši igrač Minesota Timbervulfza rekao je da je njegova želja da igra u NBA ligi i ocenio da ima dovoljno kvaliteta za tako nešto, ali je dodao da se ove sezone "nisu poklopile neke stvari".

Prema njegovim rečima, San Antonio je bio vrlo korektan i dozvolio mu je da raskine ugovor na njegovu incijativu.

"Želeli su da odigram još tri-četiri utakmice, pa da mi kažu koliku ću minutažu da imam. Ja više nisam hteo da čekam i odlučio sam da se vratim u Zvezdu", rekao je Rakočević, dodajući da je za njegove usluge bio zainteresovan i atinski Panatinaikos, ali da im se "ambicije nisu poklopile".

Pored Rakočevića, pristupnicu Crvenoj zvezdi danas je potpisao i kadetski reprezentativac Turske Emre Engin.

"Drago mi je što sam došao u veliki klub, koji će mi pomoći da napredujem u karijeri", izjavio je Engin posle potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora.

Engin igra na poziciji centra, ima 16 godina i visok je 207 santimetara. Bio je drugi najkorisniji igrač nedavno odigranog kadetskog prvenstva Evrope, iza člana šampionske ekipe SCG i MVP - tog turnira Nemanje Aleksandrova. Turčin će trenirati sa prvim timom, a u ovoj sezoni će nastupati za mladi tim Crvene zvezde koji se takmiči u srpskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: