Đoković otpustio Bekera: Ostvarili smo ciljeve

Boris Beker više nije trener Novaka Đokovića, potvrdio je srpski teniser!

Izvor: AK

Utorak, 06.12.2016.

20:54

Đoković otpustio Bekera: Ostvarili smo ciljeve
Foto: Getty images

Legendarni Nemac i jedan od najboljih tenisera današnjice okončali su saradnju posle tri godine i 25 osvojenih turnira.

Đoković je tokom saradnje sa Bekerom osvojio šet Gren slem titula, po dva Australijen opena i Vimbldona, te po jednom US Open i Rolan Garos, koji mu je bio prvi u karijeri.

Međutim, poslednjih šest meseci Đoković je izgubio formu koja ga je krasila godinama, ostao je bez dva GS, doživeo je debakl na Olimpijskim igrama, te ostao bez prve pozicije na ATP listi posle više od 200 nedelja. U tom periodu u njegov stručni štab je osim Bekera i dugogodišnjeg glavnog trenera Marjana Vajde uključen i kontroverzni Španac Pepe Imas kao motivator koga su britanski mediji nazivali sektašem.

Sve se preokrenulo posle istorijskog trijumfa u Parizu, usledio je žestok pad forme Đokovića, koji nije krio da mu tenis više nije bio prioritet, a Beker je na to ukazivao izjavama o slabijem ritmu treninga na Vimbldonu.

Nemac je branio svog štićenika istakavši da razume njegovu želju da se "opustio" posle nekoliko godina žestokog ritma i posveti porodici, ali nije podržavao dolazak Imasa i forsiranje njegovog sistema "ljubavi i mira", pa on i Vajda nisu bili uz Đokovića na Mastersu u Parizu na kojem je Srbin i ostao bez prvog mesta.

Đoković je čak gostovao Imasu u Marbelji prilikom njegovog višečasovnog programa meditacije gde ga je opisivao kao gurua zbog prihološkog pristupa.

Nakon što je na kraju godine doživeo i potpuni slom na Završnom turniru u Londonu, rastanak je bio neminovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

480 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: