ANKETA: Da li je regionalna liga rešenje?

U ponedeljak je u Zagrebu održan sastanak o regionalnoj ligi mlađih kategorija, čime je ponovo otvoreno pitanje o ovakvom formatu takmičenja.

Izvor: ÐN

Utorak, 06.12.2016.

13:25

ANKETA: Da li je regionalna liga rešenje?
Foto: Thinkstock

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) ugostio je predstavnike fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a na tom sastanku se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere mlađih kategorija.

Postignut je načelni dogovor, UEFA je dala vrlo pozitivan stav i trebalo bi da novi sastanak, na kojem će biti nastavljeni razgovori, bude održan početkom sledeće godine.

Još nije poznato kada bi regionalna liga mogla da startuje, ali bi sledeći logičan korak bilo formiranje sličnog takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

Do sada je nekoliko puta pokretana ova tema u medijima, ali je bilo mnogo više negativnih od pozitivnih razloga za ozbiljnije akcije – manjak finansija, nedostatak termina, slaba infrastruktura, loši odnosi navijača...

U košarci već godinama glavno takmičenje na ovim prostorima je ABA liga – šampion ide direktno u Evroligu, dok slabije rangirani timovi takođe igraju Evropu, kroz Evrokup i od ove godine FIBA Ligu šampiona.

Ipak, druga strana medalje je izuzetno loša situacija u domaćim prvenstvima jer je novca sve manje, pa su se u poslednjih nekoliko godina brojni klubovi ugasili zbog nedostatka sredstava.

Šta vi mislite – da li ima smisla formirati regionalnu ligu u fudbalu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: