Treći poraz Zvezde, Baskonija slavila u Areni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Areni od španske Baskonije sa 70:63, u petom kolu Evrolige

Izvor: B92

Petak, 04.11.2016.

18:50

Treći poraz Zvezde, Baskonija slavila u Areni
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je verovatno najslabiju utakmicu od starta sezone u najjačem evropskom takmičenju, pa i nije mogla da se nada pobedi protiv veoma snažnog španskog tima.

Gosti iz Vitorije od starta su preuzeli kontrolu, pa Zvezda osim startnih 1:0 nijednom nije imala prednost na utakmici.

U nekoliko navrata srpski šampion je prilazio na-5 i hvatao priključak, ali su gosti imali odgovor na sve, a uz to su imali i odlično suđenje u Beogradu. Ovo je treći poraz Zvezde u Evroligi, dok Baskonija sada ima skor 3-2.

Rodrig Boboa i Šejn Larkin ubacili su po 16 poena, a Vojtman je dodao 11 uz 8 skokova za goste. Na drugoj strani, Marko Gudurić imao je 12 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Simonović je dodao 11, a Dženkins 9 poena.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Uniksu u Kazanju.

Tok meča

Gosti iz Vitorije od starta su pokazali zbog čega su i ove sezone među kandidatima za plasman na završni turnir. Larkin, Tili i Boboa doneli su Baskoniji 10:4 u petom minutu.

Mitrović i Dangubić su vratili Zvezdu u igru, ali je Baskonija zadržala prednost. U finišu prve deonice crveno-beli su napravili nekoliko grešaka, pa je Jaka Blažič sa pet vezanih poena doneo gostima 22:15 posle 10 minuta.
Starsport
Jović, Gudurić i Lazić smanjili su na 29:24, ali je onda usledio promašeni zicer Bjelice i gosti su brzo ponovo došli do +10 (34:24).

Zvezda je na poluvremenu imala devet poena minusa, što je bio i odličan rezultat s obzirom an igru u prvih 20 minuta. U finišu prvog dela Dangubić i Kuzmić spustili su domaćina na jednocifreni deficit.

Drugo poluvreme Zvezda je počela sa mnogo više energije. To je donelo mini seriju i trojku Simonovića za 40:33, ali su crveno-beli pri tom rezultatu propustili da poentiraju u tri vezana napada i gosti su vratili dvocifrenu prednost.
Starsport
Iako je igrala loše, Zvezda se nije predavala i u finišu treće deonice je ponovo uhvatila priključak. U 27. minutu bilo je 51:39 za goste, a samo dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 53:48.

Gudurić i Simonović pokrenuli su ekipu trojkama, usledila je i trojka Dženkinsa, pa je Zvezda ponovo bila u igri. Ipak, posle tajm-auta gosti su dobili lagana slobodna bacanja i okončali su treću deonicu serijom 6-0 (59:48).

Gudurić i Simonović nisu se mirli sa porazom, pa su povukli početkom poslednje četvrtine. Zvezda je igrala odlično u tom periodu, pa je posle poena Simonovića u 35. minutu prišla na samo -5 (66:61).

Nije ipak osim Simonovića i Gudurića bilo još mnogo raspoloženizh igrača u domaćoj ekipi, pa je Baskonija ponovo odgovorila 69:61.

Usledio je novi pokušaj Zvezde da se u potpunosti vrati. Prišli su crveno-beli na -6 (69:63) na tri minuta do kraja, ali kao i u nekoliko navrata pre toga, nisu mogli do potpunog preokreta i Baskonija je slavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

331 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: