Miličić potpisao za Detroit

Izvor: B92, zvanicni sajt

Petak, 12.09.2003.

22:16

Default images

Bivši košarkaš Hemofarma i drugi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta Darko Miličić potpisao je ugovor sa Detroit Pistonsima.
znam, zato i
Predsednik košarkaških operacija Pistonsa Džo Dumars je na konferenciji za novinare saopštio da je Miličić potpisao višegodišnji ugovor, ali da detalji neće biti saopšteni zbog klupske politike.

"Drago nam je da je Darko potpisao i da je spreman da počne NBA karijeru", izjavio je Dumars. "Pred Darkom je svetla budućnost i mi se nadamo njegovom stalnom košarkaškom napretku", dodao je prvi čovek Pistonsa.

Miličić je izjavio da je počastvovan što je postao član kluba iz Detroita.

"Znam da imam dosta da učim, spreman sam da naporno radim za naš tim i steknem poštovanje saigrača, trenera i
navijača", naglasio je Miličić i dodao da očekuje ispunjenje svog NBA sna u Detroitu.

Iako vrednost ugovora nije zvanično saopštena detroitski dnevnik Free Press javlja da je najverovatnije reč od sumi 11,6 miliona dolara na tri godine uz opciju za četvrtu godinu uz ukupnu vrednost od 16, 8 miliona. Miličić medjutim neće dobiti celu sumu jer će morati da isplati obeštećenje Hemofarmu, kako B92 nezvanično saznaje, Hemofarm će dobiti nešto više od 3 miliona dolara.

Praksa je u NBA ligi da se sa visoko plasiranim igračima na draftu ugovori potpisuju u veoma kratkom roku, ali Miličić je morao da čeka na to sve do septembra zbog spora izmedju KK Hemofarma i agencije Pinakl koja ga zastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: