Simonović "slomio" Barane za sedmu pobedu Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar 71:59 (10:17, 21:15, 22:11, 18:16), uprkos lošem prvom poluvremenu u Baru.

Izvor: AK

Ponedeljak, 31.10.2016.

17:50

Simonović
Foto: Mornar/Media pro

Zvezda je u Baru odigrala deseti meč u oktobru, od kojih je izgubila svega dva, oba u Evroligi, gde u petak dočekuje Baskoniju u petom kolu.

Crveno-beli su do sedme uzastopne pobede stigli sjajnom odbranom u trećem periodu kada su stigli do dvocifrene prednosti, koju su lako zadržali do karaja meča.

Zvezda je loše počela meč, promašila je prvih šest šuteva iz igre što Mornar koristi za vođstvo 8:1, Kuzmić tek u petom minutu meča okončava crni niz srpskog tima, koji ne uspeva da stigne prednost domaćina (17:10).

U drugom kvartalu su se nastavili promašaji crveno-belih, često i iz zicer situacija, pa su raspoloženi Radunović i Džons odličnim šutem (65% za dva) odveli Barane na dvocifrenu razliku (25:15). Međutim, Marko Simonović pogađa dve trojke krajem poluvremena za svega pola koša zaostatka Zvezde (32:31).

Sve se preokrenulo u trećem periodu, Zvezda "steže" odbranu što potpuno razbija koncepciju domaćina u napadu, sada se Mornar mučio u realizaciji, dok su se crveno-bele raspucali, pogađali su Jović, Dženkins, Mitrović i Kuzmić, pa je branilac titule ekspresno preokrenuo za prvo vođstvo od početnih 1:0, te brzo stigao i do dvocifrene razlike (48:37).

Crveno-beli meč prelamaju pred poslednjih nekoliko minuta, nakon što su Barani promašili tri uzastopna šuta za tri, Simonović i Volters poentiraju, Dangubić ubacuje trojku, a tačku na meč zakucavanjem stavlja Simonović (62:49).

Upravo je Simonović bio najefikasniji u timu Dejana Radonjića sa 14 poena (3/6 tri), 12 je dodao Čarls Dženkins uz 4 skoka, 11 je ubacio Ognjen Kuzmić uz 6 uhvaćenih lopti, dok je 10 poena imao Luka Mitrović.

Mornar je predvodio Džons sa 13 poena i 4 asistencije, Radunović je dodao 11 poena uz 7 skokova, dok se posebno ispromašivao Voler koji je pogodio samo jedan od deset šuteva iz igre.

Zvezda u osmom kolu ABA lige dočekuje najvećeg rivala Partizan, u ponedeljak 7. novembra.

Tok meča:

Foto: Mornar/Media pro
Zvezda je loše otvorila meč u Baru, promašila je prvih šest šuteva, dok je Mornar realizovao tri napada u nizu i poveo 8:1. Konačno u petom minutu igre Kuzmić prekida lošu seriju Zvezde zakucavanjem, a ubrzo pogađaju Jović i Gudurić pa crveno-beli smanjuju na 9:7. Vujošević i Džons odbijaju nalet Zvezde, nakon čega Mitrović pogađa prvu trojku za goste (1/3), ali Bar zadržava vođstvo za +7 posle prvog perioda (17:10).

Crveno-beli su i u narednom kvartalu nastavili sa promašajima, nisu im pomagale ni zicer situacije, ređali su se Gudurić, Volters, Bjelica, ali Mornar to ne koristi da značajnije uveća razliku (21:14). Međutim, i to se brzo promenilo, dok je Zvezda tražila svoj ritam raspucali su se Elis, Radunović i Korać pa je domaćin sredinom perioda stigao do dvocifrene prednosti (25:15).
Nakon još nekoliko problematičnih napada, Zvezda konačno uspeva da poentira u dva uzastopna, koševima Kuzmića i Simonovića koji pogađa trojku, nakon čega crveno-beli ulaze u pravi ritam, Simonović pogađa još jednu trojku, četiri poena dodaje Dženkins, pa gosti stižu na svega koš zaostatka (32:30).

Tajm-aut ne pomaže domaćinu da poveže redove, Džons i Krstić gube loptu u dva uzastopna napada, Simonović sjajno reaguje u odbrani u sledećem, ali crveno-beli ni ne uspevaju da stignu do novih poena, promašuju Simonović i Dženkins, a Pantić blokira Lazića, pa Mornar odlazi na pauzu sa pola koša prednosti (32:21).
Foto: Mornar/Media pro
Posle tri minuta igre u drugom poluvremenu Zvezda stiže do prvog vođstva od početnih 1:0, nakon koša Jovića, Kuzmić i Mitrović su uspostavili kontrolu u reketu i pogađali za preokret na 39:35. Ubrzo pogađa i Lazić za +6, pa Đorđe Pavićević traži prvi tajm-aut.

Odlični Radunović novim košem prekida seriju Zvezde, ali ne i odličan ritam crveno-belih koji postepeno preuzimaju kontrolu, te poenima Kuzmića, Dženkinsa i Mitrovića stižu do dvocifrene prednosti (48:37), na četiri minuta pre kraja četvrtine. Barani nisu imali rešenja u napadu kao u prvom poluvremenu, teško su stizali do poena, pa je Zvezda u poslednji period ušla sa deset poena prednosti (53:43).

Rasplamsala se igra na startu poslednjeg perioda meča, Elis i Džons rešavaju nekoliko napada za Mornar, ali je Zvezda imala pravi odgovor, nakon koševa Simonovića i Voltersa trojku pogađa Dangubić, a onda Simonović i zakucava za maksimalnih +13 (62:49).

Usledila je serija promašaja oba tima, s jedne strane Džons i Voler nisu uspevali da trojkama vrate Mornar u život, s druge Simonović, Dangubić i Jović previše forsiraju i propuštaju da prelome meč, ali to konačno okončava Dženkins prvom trojkom za 65:53, tri minuta pre kraja.

Džons konačno uspeva da pogodi trojku, tek drugu iz devetog pokušaja, ali na to stiže surov odgovor crveno-belih, Jović i Simonović takođe ubacuju sa 6,75m za i definitivno rešavaju meč (71:56).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: