"Već na startu drugog poluvremena bilo jasno..."

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je svima u ekipi bilo jasno da će Darušafaka igrati mnogo bolje u drugom poluvremenu.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 13.10.2016.

23:35

Foto: StarSport

Darušafaka je savladala Zvezdu u hali ’Aleksandar Nikolić’ sa 73:70, iako je tokom meča imala zaostatak od čak 16 poena.

„Čestitke Darušafaki na pobedi. Prvi meč u novom formatu Evrolige. Počeli smo veoma dobro, radili dobre stvari u odbrani, imali kontrolu i rezultat. Do poluvremena smo imali nešto što niko nije ni mogao da pomisli da će se desiti. Naravno da smo očekivali da će Darušafaka da odigra bolje u drugom delu, posebno zbog kvaliteta koji poseduje. Od starta poluvremena se videlo da u napadu nismo dobri, ali smo održavali rezultat zahvaljujući dobroj odbrani. Prednos je padala, ali smo ostajali u igri i pokušavali da dođemo do bodova. U poslednjoj četvrtini su snizili petorku, sa četvorom na centru... Ubrzali su igru i uspevali da stignu prednost. Mi nismo uspeli da ispratimo jer smo pravili greške u oba pravca. Uprkos tome, došli smo do toga da jednim bacanjem ili napadom napravimo iznenađenje protiv favorita, ne samo protiv nas, nego u čitavom takmičenju. Nažalost nismo uspeli, dali smo sve od sebe, ali su oni zasluženo pobedili. Možda ćemo u nekom trenutku bili konkurentni u ovako jakoj Evroligi“, rekao je Radonjić.

Još pre početka sezone bilo je jasno da su potrebna pojačanja, ali njih još nema.

„Pričali smo o pojačanjima i ranije, kao i o sumnjama. Radimo svaki dan, ali su momci dali sve od sebe. Igrali smo protiv tima za koji znate kakav je i koliko vredi na svim poljima“.

Radonjić je istakao da će i Zvezda dobijati neizvesne završnice, pošto je ovo tek prvi meč u sezoni koji je bio izjednačen do kraja.

„S obzirom na to da nam je prvi meč i da je ekstremno kvalitetan meč, treba vremena da prođe kako bismo analizirali. Ovo je prva utakmica koja je igrana u egalu, biće ih mnogo – nekada ćemo dobijati, nekada gubiti, a večeras je to bilo ovako. Bez obzira koliko su oni igrali dobro u napadu i odbrani, mi smo mogli da dođemo do pobede“.

Kapiten Luka Mitrović promašio je dva šuta u finišu, u kojem nije bilo Kuzmića jer je Darušafaka igrala sa nižom postavom.

„Mitrović je odigrao odličan meč. Jeste na kraju pogrešio i logično je bilo da se ide na ta rešenja, da ostane u finišu na terenu. To nije samo kod nas, to su jasne stvari u košarki. Ja moram da ih znam, nema tu velike filozofije. Kvalitet igrača koji su ostali na terenu je zahtevao takvu petorku. Kuzmić jeste odigrao dobro, ali... Igrali smo protiv Darušafake, stičemo iskustvo kao novi tim koji tek treba da vidi kakvi su mu dometi u ovom sastavu. Ne znam koliko je ljudi mislilo pre mesec dana da ćemo ovako igrati protiv Darušafake, meč u potpunom egalu. Žao mi je što nismo uspeli da valorizujemo dobru ekipu protiv velikog tima, ali šta je – tu je. Nemamo vremena da mnogo patimo, tek ga neće biti. Igrali smo protiv favorita za sam vrh Evrolige“, zaključio je Radonjić rekavši da sigurno postoji razlog zbog kojeg se druge ekipe plaše 'crveno-belih'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: