Blat: Radonjić je među najpotcenjenijima u Evropi

Trener Darušafake Dejvid Blat nahvalio je Crvenu zvezdu i trenera Dejana Radonjića posle trijumfa turske ekipe na startu Evrolige.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 13.10.2016.

22:53

Blat: Radonjić je među najpotcenjenijima u Evropi
Foto: StarSport

Darušafaka je savladala Zvezdu u hali ’Aleksandar Nikolić’ sa 73:70, iako je tokom meča imala zaostatak od čak 16 poena.

„Zvezda? Sjajna, sjajna, sjajna grupa momaka. Igraju odlično. Dejan Radonjić je sjajan trener. Jedan od najpotcenjenijih trenera u Evropi. Ovo je sjajna ekipa biće oni dobro“, rekao je Blat za Sportklub po završetku susreta.

On je istakao da će sezona u najjačem evropskom takmičenju biti izuzetno zanimljiva.

„Šesnaest najboljih timova u Evropi igra u Evroligi i biće mnogo ovakvih utakmica. Nadam se da ćemo više pobediti nego izgubiti“.

Potom je analizirao meč i veliki preokret koji su načinili u nastavku.

„Mnogo smo pojačali odbranu u drugom poluvremenu. Očajno smo krenuli, ali smo se na kraju skupili i izuzetno sam ponosan na svoje momke“.

On je naveo da je Zvezda igrala neverovatno u prvom poluvremenu, a da se njegov tim konsolidovao na pauzi.

"Ne znam da li smo bili toliko loši ili je Zvezda bila toliko dobra. Oni su bili neverovatni u prvom poluvremenu i pravili nam mnogo problema. Razgovarali smo na poluvremenu, potom igrali dobro u odbrani, vodili računa o lopti, pozicijama i igrali odlično".

Američki stručnjak je pohvalio atmosferu u Beogradu, kao što je to radio i prethodnih godina.

"Čast je biti učesnik ovakve utakmice, u ovakvoj atmosferi. Košarka se igra zbog svega ovoga. Ima mnogo dobrih navijača u Evroligi, ali ovi ovde su najbolji i veoma je teško igrati u ovakvoj atmosferi. Zvezda je igrala dobru košarku, imala takvu podršku i to je razlog zašto smo imali toliko problema".

Blat, koji je prethodno trenirao Klivlend, a pre toga i Makabi u Evropi, rekao je da je ponosan što vodi Darušafaku. Prema njegovim rečima, cilj je da od turskog kluba napravi stabilnog evroligaša koji će nastaviti da se razvija.

On je govorio i o Lebronu Džejmsu, koga je trenirao u Klivlendu. Rekao je da je NBA liga totalno drugačiji svet i da je ponosan što je imao priliku da radi i u SAD i u Evropi, kao i to da je srećan što se vratio u Evroligu.

"Kada bi Lebron došao pred vrata, pokucao i rekao da želi da igra za Darušafaku, ne bih ga odbio. Naravno da bih ga voleo u svom timu, ali bojim se da je teško da će to da se desi", zaključio je Blat uz osmeh.

Darušafaka će u sledećem kolu dočekati Armani, dok će Zvezda gostovati Galatasaraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: