EL: Počinje Zvezdina evropska priča

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Darušafaku u prvom kolu Evrolige od 21 sat u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Izvor: MN

Četvrtak, 13.10.2016.

13:25

EL: Počinje Zvezdina evropska priča
Starsport

Crveno-beli ove sezone igraju u novom formatu takmičenja, u kom se takmiči 16 ekipa po dvokružnom sistemu.

Novu Evroligu u sredu su otvorili košarkaši Reala i Olimpijakosa, a Madriđani su slavili sa ubedljivih 83:65.

Crvena zvezda je u dobrom ritmu počela novu sezonu, ostvarivši sve četri pobede u regionalnoj ligi. S druge strane, u turskom prvenstvu odigrano je tek jedno kolo, a Darušafaka je bila sigurna protiv Tofasa.

Trener srpskog šampiona Dejan Radonjić ističe da njegova ekipa ima pravo da se nada trijumfu protiv turskog tima.

"Oseća se pozitivan ambijent, pred nama je veliki meč protiv velikog protivnika. Prošlih sezona smo prošli slične stvari, i ove ostali bez dosta igrača, ali smo radili bez dramaturgije. Nemam dilemu da je iskustvo iz prošle sezone značajan faktor, svesni smo situacije, ali u ligu ulazimo hrabro", rekao je Radonjić.

Darušafaku predvodi iskusni trener Dejvid Blat. On je rekao da Crvena zvezda ima veliku košarkašku tradiciju i posebno je istakao navijače koji, kako je naveo, veoma dobro poznaju košarku.

„Pre svega, moram da kažem da smo svi veoma uzbuđeni i da očekujemo veoma tešku sezonu u Evroligi. Igraće samo 16 najboljih ekipa. Naš prvi protivnik je Crvena zvezda koja ima veliku košarkašku tradiciju. Takođe, njihovi navijači veoma dobro poznaju košarku. Igrao sam mnogo puta u Beogradu i znam da je ovo za nas težak početak takmičenja u Evroligi“, rekao je Blat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: