Počela nova era, Real ubedljiv protiv Olimpijakosa

Košarkaši Real Madrida savladali su Olimpijakos u utakmici kojom je otvorena nova sezona Evrolige.

Izvor: ÐN

Sreda, 12.10.2016.

22:45

Počela nova era, Real ubedljiv protiv Olimpijakosa
EPA/Kiko Huesca

Real je na svom parketu trijumfovao protiv grčkog tima rezultatom 83:65 i tako najavio spektakularnu godinu u najjačem evropskom takmičenju koje se igra po novom formatu.

Samo 16 ekipa ima tu čast da bude deo početka nove evropske klupske košarkaške priče – igra se po dvokružnom sistemu (30 kola), osam najboljih će u plej-of, a pobednici četiri serije naći će se na fajnal-foru.

’Kraljevski klub’ je na svom parketu odlično otvorio utakmicu, to posebno važi sa Serhija Ljulja koji je u prvih deset minuta ubacio 15 poena, pa je Real na kraju četvrtine imao +7. Prednost je polako počela da raste i činilo se da bi domaćin već tada mogao da prelomi duel, ali se desilo potpuno suprotno.

Gosti su se raspucali, pa su do odmora spustili razliku na samo jedan koš – 42:40.

Čak ni početkom drugog poluvremena, kada su igrači Pabla Lasa uspeli da se odlepe, nije delovalo da će trijumf biti ovoliko ubedljiv, ali su za njega najzaslužniji Ljulj u Luka Dončić, koji su na kraju pogodili nekoliko trojki za konačnih +18.

Upravo je bek Reala bio najefikasniji pojedinac meča sa 22 poena (3-6 za dva, 4-5 za tri, 4-5 penali), uz 4 asistencije. Dončić je dodao 11 poena i 5 skokova, dok je poen manje imao Džejsi Kerol.

U poraženom sastavu takođe su trojica igrača imala dvocifren učinak – Met Lodžeski je postigao 14, Vasilis Spanulis 12, Jorgos Printezis 12, ali nisu imali podršku saigrača. Srpski centar Nikola Milutinov počeo je u startnoj petorci i za osam minuta na parketu dao je 2 poena (0-2 iz igre, 2-2 penali, 2sk).

Evroliga je počela spektakularnom košarkom u Madridu, a nastavlja se u četvrtak u tri termina. Od 19 časova Galatasaraj dočekuje aktuelnog šampiona CSKA, sat kasnije Makabi gostuje Milanu, dok od 21 program zatvaraju Crvena zvezda i Darušafaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: