Metalac ipak igra u KLS, tri igrača idu Zvezdi

Košarkaški klub Metalac će igrati u KLS, rezultat je razgovora ljudi iz kluba sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.

Izvor: ÐN

Sreda, 28.09.2016.

08:45

Metalac ipak igra u KLS, tri igrača idu Zvezdi
Foto: StarSport

Na sastanku je potvrđena odluka Skupštine kluba – Metalac će obezbediti 3,2 miliona dinara potrošena za isplatu pojedinih igrača, posle čega će klubu biti odblokirana budžetska sredstva do kraja godine.

Za trenera je postavljen nekadašnji prvotimac i jugoslovenski reprezentativac u mlađim kategorijama Mihailo Poček, koji je već radio u Metalcu, kao i nekoliko godina u Sloveniji, a poslednji angažman imao je u Češkoj.

Predsednik Metalca Duško Đukanović je za portal sport14 otkrio da je klub dobio podršku grada.

"Odlučili smo se za neizvestan, ali jedini pravi korak. Takmičićemo se u KLS, uspeli smo da se organizujemo za ovih nekoliko dana. Ne krijemo zadovoljstvo nakon razgovora sa čelnicima grada, jer se gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u prijatnom i iskrenom razgovoru složio da klub mora nastaviti sa funkcionisanjem. Nadam se da će nam u najskorije vreme biti odblokirana sredstva koja nam pripadaju po dogovoru sa početka godine, ali pre toga moramo pronaći novac da opravdamo sredstva koja smo dobili u prethodnom kvartalu", rekao je Đukanović za sport014.rs.

Njegov asistent biće Vlada Mišković, takođe bivši plejmejker, ali i kapiten Metalca, koji sada vodi juniore. Mišković je bio u prvoj generaciji Škole košarke Draft, koju je svojevremeno osnovao Poček.

"Počeku će u radu pomagati bivši igrač i trener kluba Vladimir Mišković. Iz prošlogodišnje ekipe ostali su Brano Đukanović i junior Marko Šarenac, a blizu smo saradnje sa Milošem Jankovićem, povratnikom iz švajcarske lige. Na bekovskim pozicijama igraće Đukan Đukanović i Aleksandar Vasić, povratak centra Aleksandra Tanskovića je izvestan, a očekujem i dolazak bivšeg centra Metalca Marka Dujkovića, reprezentativca Makedonije", otkrio je prvi čovek Metalca planove za budućnost.
Foto: StarSport
Prema pisanju kolubarskih onlajn novina (kolubarske.rs), veliku ulogu imali su funkcioneri Srpske napredne stranke koji su zahtevali da se Petru Rakićeviću, Dušan Kutlešiću i Nikoli Kočoviću dozvoli odlazak u Crvenu zvezdu.

"Zauzvrat će (predsednik Zvezde) Nebojša Čović pomoći da valjevski klub reši neke finansijske probleme, pa će na taj način biti moguć povratak Metalca u prvu ligu, gde su ambicije opstanak u ovoj sezoni", pišu Kolubarske.

Prošlogodišnji učesnik ABA lige nije potvrdio takve navode, ali je na zvaničnom sajtu objavio satnicu mečeve u predstojećoj sezoni.

"Deo dugova vraćen je kroz davanje ispisnice trojici igrača – Petru Rakićeviću, Dušanu Kutlešiću i Nikoli Kočoviću. To uopšte nije zanemarljivo. Dobili smo i neke pogodnosti kada su u pitanju prevoz i ishrana igrača, ali ne bih sada o detaljima. Jednostavno, prinuđeni smo da u trenutku u kojem se nalazimo prihvatamo opcije koje su za nas najpovoljnije. Verujem da će ovaj tim imati podršku valjevske publike i svakog čoveka kojem je stalo do kluba", zaključio je Đukanović.

Zbog kašnjenja sa odlukama o sudbini kluba, Nemanja Todorović je otišao u Austriju, centar Dragomir Marojević u Bijeljinu, Nikola Tomašević u Francusku, a propuštena je mogućnost da se eventualno angažuje i Radojević (210 cm), Valjevac koji je igrao u Sloveniji i Engleskoj, a pokriva trenutno deficitarnu poziciju "četvorke".

Postoji mogućnost da Metalac zatraži odlaganje utakmice prvog kola protiv Dinama u Beogradu, što bi značilo da bi prvi meč u prvenstvu odigrali 15. oktobra na svom terenu, protiv Konstantina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: