Zvezda se vrti u krug

Jasno je da je Crvena zvezda u velikim finansijskim problemima i da mora da prodaje igrače, ali... Trener Crvene zvezde Miodrag Božović često je ove sezone govorio da je za Evropu potrebno vreme i ekipa koja bi u kontinuitetu igrala nekoliko sezona.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Četvrtak, 01.09.2016.

10:42

Zvezda se vrti u krug
Starsport

Uprava najtrofejnijeg srpskog kluba uporno demantuje svog trenera, a posle prodaje Aleksandra Kataija Alavesu za dva miliona evra (transfermarkt), očigledno je da se crveno-beli vrte u krug.

Iako je Božović govorio da domaći igrači nemaju kvalitet za Evropu pominjući broj stranaca u legendarnom Zvezdinom timu iz 1991. godine, upravo su domaći igrači prošle i ove sezone pravili razliku na terenu.
Starsport
Marko Grujić je prošle sezone prodat Liverpulu za 7 miliona evra iako je odigrao svega 30-ak utakmica u dresu Zvezde.

Bilo je očigledno u finišu prošle i početkom ove sezone koliko je Zvezdina igra zavisila od prvog pojačanja Jirgena Klopa, a posle odlaska Aleksandra Kataija verovatno će se osetiti još veća praznina u redovima crveno-belih.

Katai nije samo pravio razliku na terenu, bio je mnogo više od toga. On je bio igrač koji je privlačio publiku na stadion svojim majstorijama, a to se na našem najvećem stadionu odavno nije dogodilo, možda od Dejana Petkovića.
Starsport
I, šta je Zvezda dobila prodajom Grujića i Kataija? Nešto manje od 10 miliona evra, navodno smanjen dug kluba (koji se meri u desetinama miliona evra) i brdo dovedenih stranaca koji se sasvim sigurno neće dugo zadržavati u srpskoj prestonici.

Čak 12 fudbalera doveli su crveno-beli ovog leta, a u decembru stiže i Srđan Vujaklija iz čačanskog Borca. Od toga je pet stranaca koji su u evropskim mečevima, ali i Superligi pokazali da ne prave razliku na terenu kao što se očekuje od stranih fudbalera.

Tomasa Fibela mnogi kritikuju, Adam Mičel nije ni zaigrao, Gelor Kanga je verovatno najveći krivac što Zvezda nije prošla Ludogorec, a šta tek reći o Pablu Moučeu?
Starsport
Momak koji je najavljivan kao najveće pojačanje stigao je iz Argentine i ima zagarantovano mesto u startnoj postavi, iako do sada apsolutno ništa nije pokazao na terenu.

Tu je i Džon Ruiz koji je verovatno i najviše pokazao od svih stranaca koji su došli ovoga leta, ali ni to nije dovoljno za igrača koji zauzima mesto srpskom fudbaleru u timu.

Tu dolazimo do početka priče. Ako pomenuti stranci uz Mičela Donalda, Damijena Le Taleka i Uga Vijeiru napuste klub do kraja sezone, a to je vrlo verovatno, Zvezda će ponovo krenuti u evropski pohod sa praktično novom ekipom...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: