Zvezda u Razgradu: Dva lica Božovićeve taktike

Crvena zvezda se pribojavala uigrane i opasne ekipe Ludogoreca, ali je ostvarila povoljan rezultat u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (2:2). Miodrag Božović je odlučio da prvi put ove sezone zaigra bez klasičnog napadača, Vieira je ostao na klupi, a prednost je dobio Slavoljub Srnić.

Izvor: AG

Sreda, 27.07.2016.

02:45

Zvezda u Razgradu: Dva lica Božovićeve taktike
crvenazvezdafk.com

Crveno-beli su u Razgradu praktično pokazali dva lica identične taktike. Bilo je jasno od starta šta je Božović zamislio, ali Zvezda se nije snašla, iako je prilično dobro branila opasne nalete domaće ekipe.

Ipak, srpski prvak izgledao je veoma loše u većem delu prvog poluvremena, nije mogao da poveže dva ili tri dodavanja i zbog toga je kažnjen jeftinim golom Kafua u 45. minutu.

U nastavku se mnogo toga promenilo iako je Zvezda zadržala istu postavku. Katai je u 48. minutu izjednačio briljantnim golom i na taj način pokrenuo ekipu. Usledilo je sjajnih 20-ak minuta Zvezdine igre, Kanga je postigao evrogol i delovalo je da će Beograđani prelomiti meč još jednim pogotkom.

Nisu to uradili i kažnjeni su još jednom brutalno, ali ipak nose u Beograd odličnih 2:2.
crvenazvezdafk.com
Damir Kahriman:

Kao i veći deo ekipe nije u formi na početku sezone i to se vidi. Iako ga odbrana prečesto ostavlja na vetrometini, u Razgradu je mogao bolje kod oba gola.

Miloš Cvetković:

Nije njegova krivica jer on nije planiran da bude prvi desni bek, ali jasno je da je Cvetković jedna od dve najslabije karike u timu. Protiv Ludogoreca je odigrao najbolji meč od starta sezone, čak je i dodao Kataiju kod prvog gola, ali Zvezdi je potreban bolji desni bek ukoliko želi da igra Evropu.

Luis Ibanjes:

Nije bio peviše zapažen na ovoj utakmici, ali on je duša ove ekipe. Uvek odradi profesionalno svoj deo posla, a njegov doprinos možda dođe u Beogradu pred 50-ak hiljada ljudi. Neke njegove prekide preuzeo je Mouče, što je možda i greška Božovića.

Zoran Rendulić:

Kao i Cvetković, odigrao je verovatno najbolji meč sezone, ali je pitanje da li može da odgovori zahtevima Crvene zvezde. U Razgradu su crveno-beli igrali povučenije i to je u potpunosti odgovaralo Renduliću, ali Zvezda neće često igrati na kontre tokom sezone...
Tomas Fibel:

Napravio je veliku grešku kod prvog gola Ludogoreca. Olako je ispustio Kafua, iako je Brazilac trebalo da bude zaustavljen pet metara iza. Fibel je pismen defanzivac, iako i on ima nedostatke, pre svega u kretanju. Menjaju mu se često partneri u odbrani, pa bi i to trebalo uzeti u obzir.

Mičel Donald:

Pravio je greške i na ovoj utakmici, ali čini se manje nego na nekim prethodnim. Donald je igrač koji donosi mnogo na sredini terena. Uz izuzetnu snagu poseduje i ozbiljno fudbalsko znanje i na taj način nadoknađuje nedostatak hitrine.

Nije blistao u Razgradu, ali kao i cela ekipa, igra sve bolje.

Damjan Le Talek:

Francuz je odigrao u Bugarskoj daleko najbolju partiju u sezoni, ali to je možda i očekivano. On je u duelima sa Valetom praktično bio višak na sredini, ali ga je Božović očigledno spremao za Ludogorec i to se isplatilo.

Odigrao je veoma dobro ceo meč, presekao je desetak napada domaćina, a bio je praktično i asistent kod gola Kange kada je oduzeo loptu na 40-ak metara.

Slavoljub Srnić:

Ostao je nedorečen u Bugarskoj, iako se vidi da hoće i može. U drugom poluvremenu bio je mnogo bolji, imao je odličan prodor kada je Mouče za malo zakasnio na drugoj stativi.
crvenazvezdafk.com
Pablo Mouče:

Nije se još uklopio i možda je greška što je tako brzo došao do startnih 11, pogotovo kada se u obzir uzmu igre Plavšića.

Kanga mu je često zamerao na lošim rešenjima tokom utakmice i ostaje da se vidi koliko će Argentincu trebati vremena da se privikne na Crvenu zvezdu. Jasno je da je ozbiljan igrač, ali to ne mora ništa da znači.

Gelor Kanga:

Drugi najbolji igrač Zvezde na utakmici. Pokriva ogroman deo terena, aktivan je tokom cele utakmice, a protiv Ludogoreca je pokazao zbog čega je verovatno najozbiljnije pojačanje. U drugom poluvremenu je bio fantastičan, postigao je evrogol i šteta je što nije bolje reagovao kada mu je presečen pas ka Kataiju.

Božović je na konferenciji posle meča rekao da se od Kange tek očekuju bolje igre, pa bi navijači crveno-belih trebalo da uživaju.

Aleksandar Katai:

Biće tragedija ako napusti Zvezdu ovog leta. Daleko najbolji igrač ekipe i neko ko je podsetio na legendarne desetke kluba iz Ljutice Bogdana. Potpuno se pronašao u Zvezdi, a dobio je i kapitensku traku koja mu očeigledno daje dodatni stimulans.

Kada je raspoložen nosi ceo tim, a tako je bilo i u Razgradu. Postigao je 'piksijevski' gol i pokazao da se snalazi i u ulozi špica. Ako on bude raspoložen u Beogradu, eto Zvezde u plej-ofu.

Džon Ruiz:

Ušao je u 67. minutu umesto Moučea i utisak je da je baš to mesto trebalo da dobije Plavšić. Kostarikanac nije bio previše zapažen, ali još nije proveo dovoljno vremena na terenu u Zvezdi da bi se donosio neki zaključak o njegovim kvalitetima.

Miodrag Božović:

Iznenadio je mnoge taktikom, iako je to realno bilo jedino logično rešenje uzimajući u obzir formu Vieire i snagu bugarske ekipe. Zvezda je odigrala pametno i na trenutke izuzetno dobro u Razgradu, a to je zasluga trenera.

Ostaje jedino nejasno zbog čega Plavšić nije bio ni na klupi, na ovakvoj utakmici je možda mogao da dođe do izražaja njegov kvalitet. Ipak, Božović odlično vodi crveno-bele, igrači mu veruju i to je ono što je najbitnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: