LE: Vojvodina 'petardom' do drugog kola

Ekipa Vojvodine plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je u revanš meču ubedljivo savladala Bokelj – 5:0 (2:0)

Izvor:

Četvrtak, 07.07.2016.

20:30

LE: Vojvodina 'petardom' do drugog kola
StarSport

U drugo kolo već se plasirala ekipa Čukaričkog, dok je Partizan saznao ime rivala posle ranije odigranih revanša.

Strelci pred 15.000 navijača na Karađorđu bili su Filip Malbašić i Nikola Trujić po dva puta, dok je pet pogodak delo Dejana Melega.

Novosađani su tako bez većih problema nadoknadili promašaje iz prvog meča, kada je u Petrovcu bilo 1:1, a u narednoj rundi igraće sa velškim Konahom, koji je bio bolji od norveškog Stabeka u gostima minimalnim rezultatom, posle susreta bez golova na svom terenu.

Ekipa Nenada Lalatovića počela je meč veoma ofanzivno, napala je od prvog minuta, da bi već u devetom stigla do vođstva. Dejan Meleg izveo je korner,posle čega je lopta spuštena na peterac, odakle Filip Malbašić lagano pogađa mrežu – 1:0.

Voša je nastavila u istom ritmu, a samo šest minuta kasnije golman gostiju odbranio je Malbašiću šansu u situaciji 1 na 1.
StarSport
Ništa se nije menjalo ni u nastavku prvog dela igre, da bi novu veliku šansu za domaćina propustio Nikola Trujić posle pola časa igre – koji posle centaršuta sa leve strane šalje loptu tik uz bližu stativu.

Još bolju šansu propustio je Aleksandar Paločević u 40. minutu, kada je, pošto je golman Mijatović već bio savladan, šutirao pored gola, ali je njegov promašaj ispravio Malbašić 120 sekundi kasnije. Trujić je sjajno ispratio pâs u sredinu i poslao loptu po zemlji na drugu stativu, a bivši napadač Partizana još jednom imao lakši deo posla – 2:0.

Vojvodina nije menjala način igre ni u nastavku, iako je igrala u nešto opuštenijem ritmu, a sve je bilo gotovo posle tačno 60. minuta igre kada smo videli treći pogodak. Trujić je divnim driblinzima na desnoj strani prevario čuvara, nekoliko puta, pre nego što je na pet metara od gola pronašao Dejana Melega, koji glavom pogađa mrežu – 3:0.

Dva napada kasnije, već je bilo 4:0. Posle novog centaršuta, ovoga puta od strane Malbašića, Miletić je poslao loptu sa druge na prvu stativu, a Trujić posle dve asistencije upisao i pogodak – 4:0.

Konačan rezultat susreta postavio je Trujić, krunisavši fenomenalnu partiju novim golom u 87. minutu. Dobio je loptu na ivici peterca, uspeo je da je sačuva i da se okrene, pre nego što je iz klizećeg starta provukao pored golmana Bokelja za petardu – 5:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: