Frimen i Kembel i zvanično u C.Zvezdi

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2003.

12:24

Default images

Košarkaški Klub Crvena zvezda saopštio je, kao što smo i najavili, da su doskorašnji igrači FMP Železnika, odnosno Hemofarma, Amerikanci Redži Frimen i Majkl Kempbel novi članovi kluba sa Malog Kalemegdana.

Sportski direktor Zmagoslav Sagadin izajvio je na konferenciji za novinare na "Kališu"
da je cilj Zvezde u novoj sezoni osvajanje jednog trofeja, a da pripreme zvanično počinju 10.avgusta:

"Već smo nagoveštavali da sastavljamo mlađi, agresivniji, brži i jeftiniji tim.Mislim da smo uspeli u tome. Igraćemo drugačije, sledeće sezone napadamo jednu titulu. Dosta igrača je otišlo, mlade smo postepeno uvodili, a stranci koje smo doveli treba da upotpune nedostatke. Angažovali smo Majka Kempbela, koji je već adaptiran ne samo na evropsku košarku već i na domaći prostor. Mlad je, ambiciozan. Redži Frimen je već poznat, ja ga znam kao igrača koji može da igra na pozicijama jedna i dva. To je igrao i u Asvelu i u Ciboni. Ostaje mogućnost angažovanja još jednog centra, ako ocenimo da je potrebno, medjutim mislim da sa Dragojlovićem, Pavlovskim i Vukosavljevićem možemo da preživimo na poziciji pet. Moju filozofiju znate, igraju spremni i uigrani ljudi. Tražio sam igrače koji će da rade, verujem da će ovaj tim biti osnova evropske Crvene zvezde. Kada udjemo u elitno evropsko takmičenje za sezonu ili dve, imaćemo tim koji će moći ravnopravno da se nosi sa svima i kod kuće i na strani", rekao je Sagadin.

Predsednik UO C.Zvezde Živorad Andjelković:

"Moj zadatak je da prenesem projekat Upravnog Odbora. Ambicije kluba su da očekujemo jednu titulu naredne sezone. Učestvujemo u 3 takmičenja i jednom kupu, i mislim da je to realno. Posle godinu i po dana, sazreli su uslovi da napravimo ozbiljniji rezultat".

Budžet i poslovanje od septembra - javni

Direktor kluba Igor Žeželj govorio je o projektima i budžetu kluba za narednu sezonu:

"Planiramo završetak radova na terenima na Malom Kalemegdanu. Takodje je u završnoj fazi i otvaranje prostorija kluba (teretana,medicinski centar...) u dvorani "Pionir", dok u avgustu počinju radovi na novoj dvorani koja će se nalaziti ispod severne tribine stadiona "Marakana", rekao je Žeželj i dodao da je budžet za narednu sezonu približan prošlogodišnjem, ali da su sredstva drugačije rasporedjena. Na plate igrača biće izdvojeno 20-30 procenata manje novca. Taj novac će biti uložen u poboljšanje infrastrukture.

U tom smislu Živorad Andjelković najavio je i novine u poslovanju Zvezde:

"Početkom septembra javnosti će biti prezentirano kompletno poslovanje kluba. Budžet za tim, dugovi kluba koji datiraji uz prošlosti, pa čak i troškovi vode, struje i telefona u prostorijama kluba. To će prijati nama, al i demagozima srpske košarke".

Evo i šireg sastav Crvene zvezde za sezonu 2003/2004:

Jeretin, Stefanović, Nešović, Radivojević, Frimen, Dozet, Miljević, Koprivica, Kempbel, Bogdanović, Bjelica, Vitkovac, Mirković, Pavlovski, Dragojlović i Vukosavljević.

Predstavljanje tima zakazano je za 8.avgust, a dva dana kasnije polazi se u Sloveniju na bazični deo priprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: