Zagorac ostaje u Mega Leksu!

Mladi srpski košarkaš Rade Zagorac produžio je ugovor sa Mega Leksom na još dve sezone.

Izvor: AK

Subota, 02.07.2016.

17:30

Zagorac ostaje u Mega Leksu!
Foto: StarSport

To je saopštio klub iz Sremske Mitrovice, ali i Crvena zvezda, koja je tako demantovala pisanja medija o dolasku talentovanog krila na Mali Kalemegdan.

Nedavno je draftovan od strane Memfis Grizlisa na NBA draftu kao 35. pik, pa se očekuje da poput Nikole Jokića iz Mege pređe u najjaču košarkašku ligu sveta.

Zagorac je prošle sezone predvodio Megu do prvog trofeja u istoriji u Kupu Radivoja Koraća i finala ABA lige.

"Posle razmatranja ponuda i u razgovoru sa ljudima iz kluba, procenio sam da je za mene najbolje ostanem još jednu sezonu u Mega Leksu. Pet godina sam u Megi, rastao sam zajedno sa klubom i ponosan sam na sve što smo uradili do sada, posebno u prethodnoj sezoni. Moja želja je da igram u NBA ligi vec sledeće sezone, a moje je mišljenje da ću tu želju najlakše i najbrže ostvariti razvijajući se u sistemu Mege", rekao je Zagorac.

On će tako kao kapiten predvoditi Megu u istorijskoj prvoj sezoni u evropskim takmičenjima, jer će nastupiti u FIBA Ligi šampiona.

Zagorac je prošle sezone prosečno beležio 13,1 poena uz 5,9 skokova ui ABA ligi, dok je u Superligi imao prosek od 14,7 poena, 6,2 skokova, 3,1 asistenciju i 2,4 ukradene lopte.

Bio je deo šireg spiska selektora Srbije Aleksandra Đorđevića za kvalifikacije za Olimpijske igre, ali se nije našao među najboljih 12 srpskih košarkaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: