I u FKCZ Skupština: Smanjen dug na 35 miliona

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je nove članove Upravnog odbora, a na sednici Skupštine saopšteno je da je ukupan dug 35 miliona evra.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

20:11

I u FKCZ Skupština: Smanjen dug na 35 miliona
Starsport

Novi Upravni odbor čine Jovan Aćimović, Vladimir Petrović, Igor Milojević, Milenko Kostić i Stojan Bujko.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović zahvalio je na trudu članovima uprave koji su u medjuvremenu napustili klub, kada su navijači tražili ostavke.

"Hvala im za uložen rad i doprinos Zvezdi. Čvrsto verujem da će ostati verni crveno-beloj boji", rekao je predsednik Zvezde.

Takodje, na sednici Skupštine je konstatovano da je 2015. godine, prvi put od 2006, ostvarena finansijska dobit, pošto je klub ostvario neto dobit od 443.000 evra. Zvezda bankama duguje 19 miliona, zad pozajmice šest, menažerima osam, državi četiri, sadašnjim i bivšim igračima dva i dobavljačima milion evra.

"Kada se sve sabere i oduzme Zvezda je dužna 35 miliona evra. Imamo plan kako da se nastavi sa smanjenjem duga. Imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni i ponosni, kada vidimo gde je Zvezda bila pre dve godine, a gde je danas", rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Terzić je naveo da ima mnogo razloga da svi u klubu budu srećni i ponosni uradjenim tokom sezone, kako na sportskom, tako i na poslovnom planu. Prema njegovim rečima, prvi cilj je bila titula, drugi finansijska stabilizacija i treći stvaranje moćne omladinske škole.

"Prva dva cilja smo ostvarili, čak i premašili sopstvena očekivanja. Za treći treba vremena, iako sam ubedjen da smo na dobrom putom", kazao je Terzić.

Kako je rekao, titula je osvojena na "impresivan način" i ubedljivo kao "nikad pre".

"A, nije sve počelo sjajno i bajno. Prve utakmice nisu bile na nivou Zvezde. Tu se nakupilo gneva iz prethodnog perioda. Tribina je eksplodirala i zatražene su ostavke. Neki su ih podneli, neki su ostali. Čuo sam glas naroda i poslušaću ga. Ostao sam dok se ne sprovedu izbori u oktobru. Na sreću po Zvezdu, niko se nije prijavio da postane predsednik, niko nije imao hrabrosti da se suoči sa problemima, i finansijskim i organizacionim i sportskim", rekao je Terzić.

Kada je reč o Ligi šampiona, Terzić je naveo da ne želi išta da obećava, ali da će se svi u klubu maksimalno profesionalno odnositi prema obaveza i da rezultat "mora doći". "Želimo da ispunimo snove i obećavam da ćemo ih ispuniti", dodao je.
Starsport
Terzić je zahvalio sponzorima Gaspromu i Telekomu, bez čije pomoći, kako je rekao, bi bilo teško ostvariti uspehe. Takodje, posebno je zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću, za koga je kazao da ima razumevanje za sport u Srbiji.

Svetozar Mijailović je istakao da je Zvezda "na dobrom putu stabilizacije".

"Sa ponosom ističem da je naš tim nadmoćno osvojio titulu i oborio mnoge klupske rekorde. Naš završni račun ukazije da smo uspešno poslovali. To je obeležilo ovu sezonu i vratilo poverenje u snagu Zvezde", rekao je Mijailović.

Prema njegovim rečima, sezona je počela turbolentno, podnošenjem ostavki uprave i raspisivanjem izbora, ali da je sve to prevladano zahvaljujući sposobnosti ljudi koji vode klub.

"Ujedinili smo se, svaki segment kluba je usmeren ka istom cilju", istakao je Mijailović.

Sednici Skupštine bio je prisutan 81 član, od ukupno 147.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: