Stiv Ker trener sezone u NBA

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker proglašen je za najboljeg u tekućoj NBA sezoni.

Izvor: AK

Utorak, 26.04.2016.

19:16

Stiv Ker trener sezone u NBA
Foto: Getty images

Voriorsi su pod vođstvom Kera oborili rekord lige sa skorom 73-9, koji su 20 godina držali Čikago Bulsi, za koje je Ker igrao tada.

Ker nije sve vreme vodio "Ratnike" ove sezone, propustio je 43 utakmice zbog operacije, a njegov zamenik Luk Volton je ostvario skor 39-4.

Međutim, glasači smatraju da je Ker najbolji ne samo zbog svoje trenerske uloge, već i u stvaranju posebne kulture u redovima Voriorsa, aktuelnih šampiona.

Ker je dobio 381 poen u glasanju sportskih novinara i komentatora iz SAD i Kanade, drugi je bio Teri Skots iz Portlanda sa 335, a treći Greg Popović iz San Antonija sa 166.

On je prošle sezone preuzeo Voriorse i odmah osvojio NBA titulu, a prethodno je ostvario skor 67-15 u regularnom delu sezone.

Voriorsi trenutno igraju sa Hjustonom u prvoj rundi plej-ofa, vode 3-1, ali su na oko dve nedelje ostali bez najboljeg igrača Stefa Karija, zbog lakše povrede ligamenata kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: