Ratnici izrešetali Hjuston, ali strepe zbog Karija

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa napravili su brejk i poveli protiv Hjustona sa 3-1 u pobedama, u plej-ofu NBA lige.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 25.04.2016.

00:22

Ratnici izrešetali Hjuston, ali strepe zbog Karija
Photo by Bob Levey/Getty Images

Aktuelni šampion slavio je u Hjustonu rezultatom 121:94, ali je ostao bez najboljeg igrača Stefena Karija, koji je povredio koleno.

Kari je u prvom poluvremenu nezgodno proklizao posle čega se uhvatio za desno koleno, a težina povrede nije poznata, uprkos mnogim spekulacijama američkih medija.

Voriorsi su imali problema sa raspoloženim domaćinom u prvom poluvremenu, ali su serijom trojki u trećoj deonici prelomili meč. Logično, prednjačio je Klej Tompson koji je pomogao da Golden Stejt postavi rekord franšize sa pogođenih osam trojki iz 13 pokušaja u tom delu igre.

I bez Karija dobili su treću četvrtinu sa 41:20, a potom samo povećavali razliku i rutinski priveli meč kraju.

Upravo je Tompson bio najefikasniji sa 23 poena (8-15 iz igre, 7-11 za tri), uz 5 asistencija, a odlično ga je pratio Andre Igudala koji je ubacio poen manje i imao 5 skokova. Drejmond Grin je postigao 18 poena, 8 skokova i 6 uspešnih dodavanja, a dvocifren broj poena imao je i Herison Barns (12).

S druge strane, odličnu partiju pružio je Dvajt Hauard – centar Rokitsa meč je završio sa 19 poena i 15 skokova, dok je Džejms Harden bio blizu tripl-dabla (18 poena, 10 asistencija i po 7 uhvaćenih i ukradenih lopti). Bizli je dodao 17 poena, a Kori Bruer se zaustavio na 10.

Takođe, Golden Stejt postavio je novi dalekometni rekord u plej-ofu, ubacivši 21 trojku iz 40 pokušaja.

Izabranici Stiva Kera imaće priliku da u noći između srede i četvrtka overe prolaz u polufinale Zapadne konferencije.

U prvom meču dana San Antonio Sparsi našeg Bobana Marjanovića dobili su Memfis za čišćenje rezultatom 4-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: