Dudek: Đavo mi je rekao da udarim Benitesa

Bivši golman Liverpula Jerži Dudek otkrio je da je čuo glas đavola u svojoj glavi koji mu je poručio da udari svog tadašnjeg menadžera Rafaela Benitesa.

Izvor: JT

Petak, 22.04.2016.

18:12

Dudek: Đavo mi je rekao da udarim Benitesa
Getty Images

Do takvog incidenta nije došlo, ali je povod za Dudekovo ogorčenje bila odluka španskog stručnjaka da na “Enfild” 2005. godine dovede Pepea Rejnu.

Rejna je u Liverpul stigao iz Viljareala samo nekoliko meseci pošto je Liverpul osvojio Ligu šampiona u nezaboravnom finalu sa Milanom u Istanbulu.

Dudek je u svojoj biografiji “Veliki Poljak na našem golu”, za Benitesa rekao da je genije, ali da je želeo da napusti Liverpul i ode u Keln zbog lošeg vođenja tima od strane Španca.

Voleo sam vreme provedeno u Liverpulu, ali je bilo jasno da me Benites ne želi. Bio sam heroj u Istanbulu, ali sam posle mogao da budem samo vatrogasac koji čeka neki požar koji treba da zaustavi. Posle su se pojavile glassine da zarađujem oko 60.000-70.000 funti nedeljno i Benites je želeo da olakša budžet”, naglasio je Dudek.

43-godišnji Poljak je proveo sedam godina na “Enfildu”, pre nego što se povukao kao golman Reala 2011. godine.

Pregovori su počeli, bio sam u kontaktu sa Kelnom i rekli su mi da Benites ne želi da razgovara sa njima. Bio sam sve više frustriran sve do poslednjeg dana prelaznog roka, kada mi je ‘prekipelo’. Momci su videli da gorim, svi su stajali oko nas da bi videli šta će se desiti, a fudbaleri vole kada vide sukob na treningu. Bio sam besan, u glavi sam čuo glas đavola koji mi je govorio: ‘Udari ga u lice, udari ga u lice, ii demo u Nemačku’. Da budem iskren, zaista sam razmišljao o tome da ga udarim, ali sam onda shvatio kakve bi bile posledice. Da li bi me pustio? Da li bi ovo dovelo do velikog skandala u medijima? Sigurno ne bih mogao da ostanem ako ga udarim. Ne znam kako, ali uspeo sam da se iskontrolišem. Udariti menadžera Liverpula koji je samo nekoliko meseci osvojio evropsku krunu ne bi izgledalo lepo u mojoj biografiji, ali sam bio i dalje ljut”, istakao je Dudek.

Dudek je potom otkrio šta se desilo posle tog sukoba, koji se završio samo na rečima.

Dok sam išao ka svlačionici, Stiven Džerard je bio pored mene. Samo me je pitao: ‘Želeo si da ga udariš, zar ne? Želeo si da ga udariš, znam”, rekao je Dudek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: